Hej då 2009!

2010 är ju redan här men en liten tillbakablick till 2009 hinns nog med i varje fall. När jag bläddrade igenom årets alla foton på hårddisken så var det typ bilder på; barnen, trädgården och mat. Och inget mer. I år får jag bli bättre på att föreviga andra saker med kameran också!

Januari: När 2009 började var vi fortfarande på resande fot. För dagen efter vi gifte oss i november året innan så drog vi i väg på en 6 veckors turné till Malaysia, Dubai, England och Skottland och kom alltså hem i mitten av januari. Väl hemma igen så bloggades det bland annat om köttfärslimpa de luxe, vintersallad med granatäpple, köttbullar med citron, parmesan och persilja.

Februari:  Här var vi mest hemma tror jag. Minns att vi döpte vår yngsta men annars så var det en ganska lugn månad. I bloggen så blev det bland annat kalops, bebismat och pasta med spenat ädelost och paranötter.

Alla hjärtans dag-middag 2009 a la maken.

Mars:Här hände flera matrelaterade happenings vilket delvis berodde på att jag slutade amma och kunde lämna den minsta hemma. Dels så var jag på SIA:s årliga glassprovning på Paul&Norbert. Många guldkorn var det bland glassnyheterna. De flesta hamnade dock i glasskioskerna och inte i mataffären vilket jag tycker är lite synd. Sedan blev jag inbjuden till brittiska ambassadörens residens för ölprovning med Fullers! Matbloggen bjuder verkligen på otippade utflykter i vardagen ibland,och gissa om min engelska svärfar blev stolt över att jag drack öl hemma hos ambassadören!

I bloggen var det blandad kompott:  pasta med bacon, butternut squash och rostade pinjenötter, whiskyfudge, dammsugare med amaretto och hasselnötter och Katjas goda squashpannkakor med soya och chilidressing.


fish&chips hemma hos brittiska ambassadören! Med mushy peas!

April: Så var det dags att börja skola in på förskolan. Vi hade tredagarsinskolning vilket innebar att jag var med tre hela dagar och så lämnade jag och gick den fjärde. Det fungerade väldigt bra och bland annat så fick jag ju vara med och äta lunch på dagis. Vi har förmånen att ha en riktigt bra kock på dagis!

I bloggen avhandlades  kaffefavoriten Madam Popa, barnens kaneläpplenkycklingsallad med röd quinoa och senapsdressing och lax med sparris och citron-och-basilikasås.  Ja och så började jag visst jobba också i slutet av denna månad.


Delar av lunchbuffén på dagis. Alla barnen hämtar själva och köar upp jättefint. Saffran i riset och matig köttgryta på menyn.


Avslutade månaden med en god valborgslunch med temat sill på Xoko – med Kinna!

Maj: Så kom värmen och all ledig tid försvann i trädgården. Det blev inte så mycket bloggat men bland annat om en god gorgonzoladressing med gräslök som jag borde göra igen, rabarberpaj och en tomatsås med citron och honung. Dessutom hade vi barnvakt och gick till Matbaren. Dit går jag gärna tillbaka!

Juni: Sommarlov! Det blev en hel del ramslök i trädgården,  knapriga sesamkakor , pastasallad med ricotta, picnicmackor,  och en  galet god frittata med spenat och pinjenötter som serverades med italienskt småplock på midsommarafton. Och så var det en massa plask i plaskpoolen.!

De fina röda bladen på rödbetorna åkte ner i många sallader…

Juli: Bortsett från en tripp till Skåne så var vi mest hemma. Typ i plaskpoolen. Vi åt makrill med fårost och grillad potatis med västerbottensost och champinjoner. Och badade lite till.

Lättaste sommarfikat – jordgubbar, philadelphiaost och digestivekex! Galet gott!

Augusti: Tillbaka på jobbet. Snabba puckar i köket då både jag och maken jobbade heltid.  Minnesvärda matsaker hemma i köket var den busenkla  bönröran med pesto, egen ketchup med stjärnanis och kanel lyxiga kakor, getbrie med pärnomarmelad, macarony&cheese och pizza med kräftor och västerbottensost.

September: Här var vi mest inne i ett ekorrhjul. Barnen gillade fisk med senapsås, det mesta med edamebönor och lyxade med fin mellis. Vi körde fikonderby och så bakades det en del bröd.

Galet mycket plommon i år igen!

Oktober: Här hände det inte så mycket. För första gången på fem år så blev jag lite mätt på att matblogga. Samlade en massa matfoton på hög som inte blev omskrivna. Men jag twittrade dessto mer!

Födelsedagsmiddag;  jag önskade kött och typ sallad.  God biff med ordentlig fettkappa från Ejmunds!!

November: Helena och jag åkte till Malmö och träffade gänget hos Kung Markatta. Vi var ju med i deras jury för att hitta nya ekologiska produkter. Den var en rolig dag där vi även hann med en massa sightseeing och  fika på  Salt&Brygga. Vem som vann tävlingen hittar du här.

Sedan firade vi vår första bröllopsdag! Den firades på relativt nyöppnade B.A.R. Lite otur att vi var där på en söndagkväll eftersom söndagsmenyn var ganska slimmad men maten var super. Jag skulle gärna gå dit en vanlig kväll när man kan välja från hela menyn. Åt för övrigt mina första ostron denna kväll. Puh, jag kände mig lite modig!

kaffepaus på Salt&Brygga

December: Adventsfikat bestod av  saffransbullar med apelsin och mandelmassa plus den goda glöggen från Snälleröd! Dessutom så bloggades det om en grym tomatpestoIlvas auberginesallad, en banankaka med kokos.  Ett par dagar innan jul hoppade vi på flyget till Edinburgh för att fira jul i England på nytt. Ja det känns som om året slutade där det började!

En kommentar

  1. Helena

    Vilken maffig sammanfattning! Kul att gå tillbaka och se vad som har lagats under året.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.