En liten dopbuffé

I lördags var det dop för vår minsta tjej och vi bestämde oss för att ha en enklare lunch här hemma som skulle vara lätt att förbereda i förväg. Till lunch blev det därför:

 • Tjälknöl på älg
 • Rödbetssallad med fetaost, kapris, rostade pinjenötter och apelsindressing
 • En krispig sallad med fintärnad  paprika, tomat, gurka, morötter, röd lök och citrondressing
 • potatissallad med kokt ägg och salladslök
 • levainbröd

Den frysta älgsteken fick vara i ugnen på 80 grader över natten. Tanken var att ta ut den vid 65 grader men när jag vaknade dagen efter så var den redan 68 grader men det blev bra ändå.  Levainbrödet beställde vi i förväg på bageriet och hämtade upp det nybakat samma morgon. Som dryck kunde man blandat välja på vår favorit Château de Ségure. Tyvärr hade jag fullt upp med att umgås med våra gäster så jag hann inte smaka av och upptäcka att att det var korkat. Ajaj!

Det blev lite fika efter maten:

Jag erkänner att jag skippade tårta för att slippa extra disk. De två sistnämnda kakorna är perfekt att göra i förväg och slänga i frysen. Muffinsen gjorde jag dagen innan och glaserade samma morgon medan maken blandade ihop alla röror.

Ett annat buffétips är att vi fyndade helt ok porslin från ikea till en liten peng. Så istället för trista papperstallrikar och pappersmuggar så köpte vi tallriken MOTTO och kaffemuggen ÄLMHULT vilket känns som ett miljövänligt alternativ i bufféplaneringen. Det är helt klart trevligare att servera god mat på riktigt porslin. En buffébjudning till här hemma och de blir billigare än pappersalternativet!

5 kommentarer

 1. Hege

  Cupcakes så da helt herlige ut! Hege

 2. Bendel

  Grattis till den nydöpta!

  Har också kommit över rejält med billigt porslin genom åren som jag använder till hemmafester, som du säger, betydligt roligare än pappgrejer.

 3. Elin

  Hege, tack! å perfekta för små barnhänder. Det är 24 muffins på en plåt så de blir verkligen supersmå 🙂

  Bendel, tack tack 🙂

 4. Lunchakuten: smörgås med gravad lax, pocherat ägg och senapscremé » Tre tjejer i köket

  […] har en hel del levainbröd över från helgen så det fick bli matiga mackor till lunch. De blev […]

 5. Hej då 2009! » Tre tjejer i köket

  […] Här var vi mest hemma tror jag. Minns att vi döpte vår yngsta men annars så var det en ganska lugn månad. I bloggen så blev det bland annat kalops, bebismat […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.