Cookies De Luxe

Här är en variant på pluttkakorna som jag bloggade om för ett tag sedan men nu blev det extra allt i degen. Och de blev riktigt bra faktiskt. Tänk på att inte grädda dem snustorra, de ska vara lite sega. Allvarligt talat, de är löjligt goda!

Cookied de luxe

25 stycken.

 • 200 gram smör
 • knappt 2,5 dl mörkt muscovadosocker
 • 2 dl vanligt strösocker
 • 2 ägg
 • 6 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 75 gram vit choklad
 • 75 gram mörk choklad (jag använde mjölkchoklad)
 • 75 gram nötter (jag använde valnötter)
 1. Rör ihop smör med allt socker och äggen.
 2. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i degen.
 3. Hacka all choklad och nötter grovt och blanda ner.
 4. Baka ut kakorna. Gör mindre bollar och platta ut på en bakplåt med bakplåtspapper. Tänk på att kakorna flyter ut.
 5. Gräddas i knappt en kvart i ca 175 grader.

9 kommentarer

 1. Malin

  Gud, det där lät HUR GOTT SOM HELST!

 2. Maja

  Fast vilken skillnad det är i de båda recepten, ena 4 dl mjöl andra 6 dl, bara farin i ena och det andra socker och muscovadosocker.
  Vilket är bäst av dem?
  Blev så sugen men lite förvirrad av vilket jag skall köra på, trodde “basen” var samma men att du blandat mer gottis i det sista 😆

 3. Elin

  Jag är ju såld på det här kakorna ovan. Jag gjorde en ny sats idag. Petade i lite kanel i dem och ganska ordentligt med hackad choklad + valnötter. Den här gången bakade jag dock ut dem mindre, det blev 40 stycken. Perfekt att ha i frysen 🙂

 4. Plommon « I Annas huvud

  […] jag orkar tänkte jag slänga ihop nån form av plommonkaka också. Galet husligt! Igår blev det choc chip cookies. Dom blev lite för gräddade och lite för platta & torra tycker jag. Men god smak var det, […]

 5. MarieV

  Sonen och jag gjorde kakorna i fredags, succé !! Degen smakar Ben and Jerrys.

 6. Linda, o´holy sweet confections

  mmmmm…. måste testa!!! ser grymt goda ut!

 7. Oscar och Jonathan

  Vi var väldigt nyfikna på denna kaka, vi gjorde 50 kakor helt enligt receptet. Vi skulle gärna vilja säga att degen smakade och luktade gott, men till vår förfäran smakade/ luktade det som buljongtärning. vi tänkte att det kanske skulle bli bättre efter vi tagit in dem i ugnen. när kakorna väl var klara så testade vi att äta dem… det var bland den värsta smaken vi upplevt i våra liv!! vi bjöd kakorna till några av våra kompisar, dem fick samma reaktion som vi!. du som sa att degen smakade som ben and jerry’s, har du någonsin smakat ben and jerry’s? helt galet.. ! är så besvikna på detta.! vi fick slänga alla kakorna 🙁 vi hade bakat i 3 timmar!

 8. Elin

  Vad trist att det inte gick bra för er. B&J-kommentaren låg i ett annat recept men det kanske var det receptet som ni följde. Lite svårt att gissa varför det smakade buljongtärning, men något verkar ju helt klart gått snett i bakandet?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.