Trädgårdsrapport

I år är det mer säkra kort och mindre experiment i trädgården vilket är en krass prioriteringsfråga nu när jag jobbar heltid igen. Det blir mer morötter än förra året och  ett första försök att driva upp tomater från frön. Sedan blir det blir majs, squash och de vanliga gröna kryddorna. Vi får helt enkelt se vad vi hinner med! Hittills så har vi mest skördat ramslök, ruccola och en övervintrande dragon.

Ruccola är så otroligt tacksam att odla. Den sköter sig själv och det tar inte lång tid innan bladen dyker upp. Och den smakar så mycket bättre än den man köper i affären. I år odlar jag den i kruka eftersom sniglarna åt den förra året ute i trädgårdslandet.

Rödbetorna är också på gång! Här är nog det största problemet – barnen. De röda bladen är väldigt lockande att plocka och Treåringen går och drar upp dem då och då “för att kolla”.  Det ska bli intressant att se om en endaste beta blir klar den här sommaren…

Sockerärtorna växer! De är också tacksam skörd för lata trädgårdsentusiaster.

Jag fyndade stora lerkrukor på IKEA som sommarens sallad ska få växa i. Krukorna heter RÖNNBÄR och kostar 35:- på IKEA. Treåringen som är maskrosansvarig i trädgården verkar dock ha helt andra planer för vad som ska odlas framöver!

null

Och finast just nu är all äppelblom förstås!

2 kommentarer

  1. Helena

    Åh, vad jag saknar en balkong så att jag åtminstone hade kunnat ha några tomatplantor. Nu får jag nöja mig med basilika och timjan i vardagsrumsfönstret. Inte riktigt lika spännande. 🙄

  2. Elin

    kanske dags att börja köa för en kolonilott?! 🙄

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.