En av alla nödraketer mellan mellis och middag

Dessertglasen från Luxbageriet har vi verkligen haft mycket användning av. De är precis lagom stora att fylla upp med allsköns variation. Här är ett “mellisglas” som barnen tyckte om. Kanske delvis för att de fick äta i “fina glas” och inte på de vanliga barntallrikarna. Och de här glasen är förvånansvärt tåliga, de har åkt i golvet ett otal gånger här hemma utan att gå sönder!

Först ett lager turkisk yoghurt i botten. Sedan hade vi ett gäng produktprover from Naturnes hemma som lanserat ångkokta fruktpuré i olika varianter. Vi brukar inte köpa färdiga fruktpureér i vanliga fall – men det är kul att testa det som finns på butikshyllan och jämföra med det man gör själv.  Oftast är det ju det man trollar ihop själv i köket som är godast – och det är så mycket billigare  att göra sina egna fruktpuréer. Men i varje fall – de här fruktburkarna smakade faktiskt bra. Det är en god blandning av bär och frukt. Inget supersött. Sen toppade vi allting med müsli. Äsch det här är ju lika gott till mammor framemot halvfyratiden!

3 kommentarer

  1. dennisMat

    Snyggt! Trevligt att sätta fram på brunchen!

  2. Johan G Noberg

    Låter ruggigt gott och verkar enkelt att göra.

  3. Hej då 2009! » Tre tjejer i köket

    […] var vi mest inne i ett ekorrhjul. Barnen gillade fisk med senapsås, det mesta med edamebönor och lyxade med fin mellis. Vi körde fikonderby och så bakades det en del […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.