Snabbmatsweekend i Dubai

Veckan innan jul besökte vi Dubai på väg hem från Malaysia. Vi hade inte hunnit göra så mycket research mer än att boka hotellet men vi var väl mentalt förberedda på att det skulle bli dyrt att gå ut att äta. Men ändå så blev vi lite ställda varje gång som vi läste priserna på middagsmenyerna för det är dyrt i Dubai.

Vi bodde på Hilton nere vid Jumeirah beach. Fördelen med hotellet är läget nere vid stranden. Nackdelen är kanske att det är en bit bort från “allt”  och Dubais Metro är inte klar ännu. Hotellets frukostbuffé är rätt usel (äggröran var exempelvis gjord på pulver och mjölk) och på hotellet finns bland annat en italiensk restaurang som serverar enkel margeritapizza för det kaxiga priset 170:-. För en pizza med ost och tomater! Förvisso utnämnd som Dubais bästa italienska restaurang av Time Out men ändå! Helt plötsligt så kändes det som rena fyndet att köpa en burk HäagenDaz  i mataffären på vägen hem till hotellet för 60 kronor.

Hilton är som en liten blyg viol bredvid de andra skyskraporna.

 

Först blev vi glada över fri uppgradering till större rum med havsutsikt. Flashiga Atlantis syns i horisonten från vår balkong, men för att hela familjen ska kunna betala entré till deras “vattenland” får man glatt betala 1100 kronor så vi blev kvar på stranden hemma på hotellet. Det känns faktiskt som om att vi tillbringade hela helgen med att förfäras över hur dyrt allting var och för att få semesterbudgeten att gå ihop så hängde vi på olika fastfoodställen. För dem är det gott om Dubai.

Från balkongen.

Kikar man däremot till höger på vår balkong  får man glatt följa rivningen av ett annat hotell! Treåringen var övertygad om att det var Byggare Bob som var ute på jobb så i det stora hela var det perfekt underhållning för delar av familjen.

Ett rum med utsikt.
Nere på hotellets strand. Längst bort syns Burj Al Arab.

Vi var till Mall of Emirates en eftermiddag, helt galet stort shoppingcenter och mest fascinerande var deras skidbacke som fanns inomhus med skidliftar och hela kitet. Hade barnen varit lite större hade jag nog gärna testat ett dagpass. Det såg så himla mysigt ut. Som en liten sagovärld! Nu blev det mest fönstershopping (jo som jag sa, det är väldigt dyrt…tycker ni att jag upprepar mig kanske?!). Men för den som är matintresserad så tipsar jag om den gigantiska mataffären som finns här. Faschinerande utbud!

Skidåkning i Dubai.

Som sagt. Det blev en djupdykning i snabbmatsträsket den här helgen. Och allt var inte bra, men vi fick ju ett tips om att testa snabbmatskedjan Chilis och det var faktiskt vår största behållning under helgen. Vårt tips till den som vill åka till Dubai: gör lite research innan du åker om vart du ska äta någonstans!

Prisvärda Chilis finns lite överallt. Tack och lov.
Ingen alkohol så klart på restaurangerna men en lemonad med färska jordgubbar är grymt gott!
En liten sallad tack. Ja eller hur! Allt kommer i stora lass!
Fajitas de luxe.
Hälften hade räckt.

 

2 kommentarer

  1. Alt godt

    Deilig! Vi hadde stopover i Quatar på veg heim frå Kathmandu, men Dubai er fristande.

  2. Hej då 2009! » Tre tjejer i köket

    […] efter vi gifte oss i november året innan så drog vi i väg på en 6 veckors turné till Malaysia, Dubai, England och Skottland och kom alltså hem ungefär  i mitten av […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.