Stekta äggnudlar med pak choi, ägg och edamamebönor

 

I veckans låda från Årstiderna så kom en halv meter lång pok choi och spänstig broccoli. Med lite överblivna äggnudlar från gårdagen så blev det dagens snabba söndagslunch till hela familjen.

De “grova” delarna från pak choi kokades med broccolin. Bladen frästes med vitlök direkt i stekpannan och även de kokta äggnudlarna åkte ner i samma stekpanna med lite jordnötsolja.

Sedan gjorde jag en vanlig omelett som jag sedan rullade till en rulle och skivade i skivor.

Sist toppade jag med barnens favoritböna – edamamebönorna. De är en ny bekantskap från icas frysdisk som vunnit stort förtroende hos barnen här hemma. En liten nötigare böna som går snabbt att koka.

Ovan är Minstingens tallrik. Hon äter bäst när allt är uppsorterat och börjar först med bönorna, sedan broccolin och slutar med nudlarna. Bra plockmat för små händer!

Här är mammatallriken. Samma grejer som ovan men med en rejäl omgång Linghams goda Ginger garlic chili sauce på toppen. Det är faktiskt riktigt god sås och den har en superkort ingredienslista utan konstigheter; chili 30%, ingefära 10%, vitlök 10%, socker, vinäger och salt. Vi har den till typ allt!

4 kommentarer

 1. Helena Ljunggren

  sista bilden – yummy! Det ser fantastiskt gott ut 🙂

 2. dennisMat

  Det ser väldigt gott ut! Känner igen de där barnuppläggen…

 3. sussi

  gott, fast gillar inte glasnudlar om de inte stekt

 4. Grön röra med edamamebönor, prästost och dill » Tre tjejer i köket

  […] Äggnudlar med pok choy, ägg och edamamebönor (vego!) […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.