Getostgratinerat surdegsbröd med tomatpesto

Idag har vi varit till julmarknaden på Överjärva gård för att jaga lite julstämning och vi hittade förstås en och annan godbit bland marknadsstånden.

Väl hemma igen så blev det en riktig lyxfika på våra inköp. Vi köpte ett ljust surdegsbröd från vårt favoritbageri Bakery&Spice. En av tjejerna bakom bröddisken tyckte att jag såg bekant och frågade om inte vi brukade ses i bageriet på Torsgatan? Ja jag är ju där nästan varje fredagseftermiddag och handlar bröd till fredagsräkorna.  Visst är det kul att de säljer bröd ute i Järva under december så att fler kan köpa deras goda bröd!

Sedan så kunde vi inte motstå tomatpeston från Urbans Skafferi. Den är smaksatt med grovt hackad mandel, lite basilika, parmesan och en riktig tio-poängare. Rekommenderas verkligen!

Vi provade även ostar från Bränna gårdsmejeri som är en ny bekantskap för mig. Vi hade lite svårt att bestämma oss, tyckte först inte att någon ost stack ut så mycket smakmässigt men så fanns där en Vit Caprin som lagrats lite extra, och ja den har en fin karaktär. Brännas ostar är för övrigt KRAV-märkta.

Vi skivade surdegsbrödet i grova skivor, klickade på den fina tomatpeston och hyvlade över getosten, för att sedan gratinera snabbt i 275 grader. Osten kom verkligen till sin rätt när den smälte!

4 kommentarer

 1. Erica ung fru och tvåbarnsmamma

  Mums, jag har nyligen lärt mig tycka om getost. Numera är chevre en favorit=) Nästa “projekt” blir att lära mig gillamusslor. Mat är min passion och jag vill kunna njuta av och uppskatta ALLT!

  Idag har jag bloggat om vårt julmat från ifjol lite moderna rätter och massa fina färger! Mat är min passion, men även inredning och dekoration. Är lite smygstolt över juldukningen som jag bloggade om häromdagen=) hihi.
  Mest ville jag lämna ett litet avtryck och önska god kväll!

  Kramar från mig

 2. Urban

  Hej Elin!

  Tack för att du skriver så fint om min Tomatpesto! Jag blir alltid glad när någon gillar mina produkter, särskilt Tomatpeston. Men jag blir givetvis lite extra glad när man bloggar om det. Tack för dina berömmande ord och den fina bilden!

  Överjärva gård har många duktiga utställare med hög kvalitet på sina varor, både på Julmarknaden och på Påskmarknaden.

  Hoppas vi ses igen!
  // Urban i Skafferiet 😉

 3. Elin

  Tomatpeston är riktigt fin! Hoppa att många hittar ut till julmarknaden i Överjärva!

 4. Tre tjejer i köket » Hej då 2009!

  […] apelsin och mandelmassa plus den goda glöggen från Snälleröd! Dessutom så bloggades om en grym tomatpesto,  Ilvas auberginesallad, en banankaka med kokos.  Ett par dagar innan jul hoppade vi på flyget […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.