Mellis för små: kaneläpplen

Inte händer det mycket på tandfronten för den minsta här hemma som blev 13 månader igår. Två små tänder syns upptill och en liten liten liten glimmar nertill i munnen, ja därför kämpar vi på fortfarande med tuggvänliga (!) saker. Det gäller att komma på snabba saker till mellanmål utöver banan och avokado som hon tack och lov gillar. En av hennes favoritmellanmål som vi gör ett par gånger i veckan just nu är kaneläpplen.

KANELÄPPLEN

 • Tärna äpplen i små tärningar. Koka dem mjukt i en kastrull med en pyttedutt vatten och ett par teskedar kanel i i cirka tio minuter.
 • Inget socker behövs så klart och det blir bra plock att småäta på till mellis.
 • Äppeltärningarna går även att röra ner i havregrynsgröten med lite mjölk eller i den naturella yoghurten.

3 kommentarer

 1. Nina

  Roligt med tips på mellis till de små! Jag är föräldraledig med en bebis som ska börja med smakportioner om ett par månader. Till min treåring gjorde jag en hel del egen barnmat och tyckte faktiskt det var kul (eller nja, kanske inte varje dag men ibland)!

  Hoppas fler tänder kommer snart och framförallt att det sker relativt smärtfritt för alla inblandade!

 2. Daddy-T

  Jag tror att jag tar och använder detta tips även på några lite äldre barn som behöver prova nya saker. Låter väldigt gott tycker jag.

 3. Elin

  Nina, barnmat ska inte behöva vara krånglig att göra tycker jag, så jag försöker dela med mig av de enklaste genvägarna. Tänk om man lägger ner en evighet på att koka ihop något bara för att se att det hälls över elementet. Det skulle inte mina nerver orka med 😳

  Daddy-T, ja gör det! På havregrynsgröten så passsar det även trötta mammor 😎

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.