Lax med sparris och citron-och-basilikasås

Här kommer mer sparris! Laxfilén åkte i stekpannan. Potatis och sparris kokades på vanligt vis medan sås puttrade på spisen. Vi hade även lite stuvad spenat för att boosta på med mera grönt. Det enda misstaget var väl att jag kom hem med en creme fraiche mini istället för “vanlig”. Fy vilken tråkig mejeriprodukt!

citron-och-basilikasås till lax

  • Värm 2 dl creme fraiche i en kastrull.
  • Rör ner finhackade blad från en halv basilikaplanta.
  • Smaka av med ett par matskedar nypressad citronsaft. Plus lite salt och peppar.

2 kommentarer

  1. Karin

    Ja, creme fraich mini är ingen höjdare. Har köpt den utan att att det var ett misstag men kommer förhoppningsvis inte att göra om det!

  2. Hej då 2009! » Tre tjejer i köket

    […] Madam Popa, barnens kaneläpplen,  kycklingsallad med röd quinoa och senapsdressing och lax med sparris och citron-och-basilikasås.  Ja och så började jag visst jobba också i slutet av denna […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.