Tomatsoppa med chorizo, svamp och zucchini

Rätter som tillagas i en enda kastrull och inte kräver någon större arbetsinsats är min melodi för tillfället. Eftersom vinterkylan hänger i längtar jag dessutom efter mustiga soppor med lite sting i.

Tomatsoppa är alltid gott, men den blir lätt lite ynklig i smaken om man serverar den utan några tillbehör. Ett tips är att fräsa lite chorizo (eller annan kryddig korv), champinjoner och zucchini att toppa soppan med. Ett enkelt sätt att göra soppan extra god och mättande!

Till två personer behöver du:

2 burkar hela tomater
1 stor schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad basilika
en nypa socker
salt
svartpeppar
2 chorizokorvar
2 msk hackad zucchini
4 champinjoner i småbitar

Gör så här:

Finhacka schalottenlöken och fräs den och den hela vitlöksklyftan  i olivolja. När löken har blivit blank är det dags att hälla i tomaterna. Tillsätt basilika, socker, salt och svartpeppar. Låt puttra på låg värme under lock i minst 30 minuter. Jag tycker att soppan blir godare ju längre den får småkoka (precis som tomatsås!) . Utan lock försvinner vätskan snabbare, vilket kan vara ett bra knep att ta till om soppan är för blaskig.

Skär chorizokorven i bitar och fräs den sedan tillsammans med grönsakerna. Smaka av soppan och servera med korvfräset på toppen. Och glöm inte  bröd, för det är ett måste att doppa en bit bröd i soppan!

3 kommentarer

  1. Martina

    Ser mycket god ut. Soppa nu i vinterkylan är ju perfekt, inget man äter mycket av mitt i sommaren direkt 😉

  2. En helt vanlig tomatsoppa » Tre tjejer i köket

    […] på soppan så rekommenderar jag Momas inlägg här. Vill du ha en matigare tomatsoppa? Prova Helenas tomatsoppa med chorizo svamp och zucchini.  Eller tomatssoppan med torsk bönor och […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.