Om Helena

Hej!

Jag är uppvuxen Karlskrona och flyttade till Stockholm 2004 där jag bor på Kungsholmen tillsammans med min sambo Magnus. Från den lilla staden i söder har jag bl a fått min kärlek till kroppkakor och behovet av att andas havsluft.

Vad lagar du helst?
Svensk husmanskost är ett säkert kort, men jag lagar mer och mer mat med asiatiska smaker (utan att ha varit i Asien någon gång). Mat från Medelhavet är också en favorit och så försöker jag laga vegetariskt minst en gång i veckan. Oavsett vad jag lagar vill ha så många tillbehör som möjligt. Ju fler småskålar med såser, inläggningar och röror, desto bättre. 😀

Vilka är dina favoritråvaror?
Jag ser alltid till att ha lax, räkor och kyckling hemma. Utöver det finns det gott om grönsaker i min kyl och flera olika sorters färska örter. Citron och lime är mina bästa smaksättare.

Varifrån hämtar du inspiration när du ska laga mat?
Jag bläddrar i mattidningar, surfar runt bland recept och läser kokböcker som om det vore skönlitteratur. Resorna till Italien, Spanien och Grekland har bidragit till en hel del nya rätter. Ja, och så pratar jag mycket mat. Frågar vad folk äter och så…

Vilka är dina favoritrestauranger?
Mäster Anders, Boqueria och Agnes.

Vart reser du helst?
Till Köpenhamn! Älskar atmosfären, restaurangutbudet, den avslappnade attityden, och smørrebrøden i den danska huvudstaden. Palma ligger också högt upp på listan.

foto: Jonas Askeroth
Foto: Jonas Askeroth

Maila mig på: helena@ragazze.se