Vinn choklad från Valrhona!

Vi firar 4 år med en veckas tävlingar där våra läsare har möjlighet att vinna fina priser varje dag!

Idag kan en lycklig vinnare kamma hem den lyxiga lådan Collection Grands Crus från Valrhona. I denna låda hittar du tio bitar vardera av chokladsorterna Manjari, Taïnori, Caraïbe, Guanaja, Alpaco och Abinao – det är ett perfekt urval om du vill lära dig mer om Valrhonas choklad! Alpaco och Taïnori är helt nya i sortimentet och lanseras nu under oktober månad!

För att vara med och tävla om dagens pris vill vi att ni svarar på följande frågor:

 1. Från viket land kommer Valrhona?
 2. Vilket är ditt favoritrecept från ragazze.se? En bra motivering ökar garanterat dina vinstchanser! (vi lägger själva till klickbara länkar till recepten i kommentarerna efter hand)

Det finstilta:
Ni måste svara på ovanstående frågor i kommentarsfältet senast idag (onsdag den 22/10) klockan 23:59. Observera tiden och datumet – svar som har postats efter denna tidpunkt kommer inte vara med i dragningen!

Bland de som har svarat dras en vinnare, var noga med att ange rätt mailadress så att vi kan kontakta dig om du vinner! Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Vi kan tyvärr bara skicka vinster inom Sverige.

Stort tack till Chokolade Compagniet för dagens vinst!

 1. Liv

  1. Företaget Valrhona är franskt, chokladen är dock inte fransk utan företrädesvis Sydamerikansk och Afrikansk.

  2. Mitt favoritrecept (med reservation för att jag kan ha missat något) är Potatissallad med kronärtskocka och fetaost för att det är ett recept precis i min smak. En lättlagad rätt, en fantastisk bas som fungerar som grund för diverse utsvävningar, men som också god nog att stå för sig självt.

 2. Tina

  1. Valrhona är från Frankrike. Fabriken ligger i Tain-L´Hermitage.

  2. Mitt favoritrecept är kycklingfilé med salami och rosmarin som ni hade med någon gång i april. Brukar använda en god majskycklig och receptet påminner mig om en härlig sommardag i Viken…

 3. Anne

  Oj, nu måste jag vara med och tävla, choklad kan jag inte motstå.. 🙂

  1. Frankrike.
  2. Här fick jag tänka till lite.. men fattiga riddare med bacon – fast utan grönsaker – som extra lyxig söndagsbrunch. Det sätter guldkant på vilken halvgrå dag som helst!

 4. Jessica

  Den kommer från Frankrike! Supersvårt att välja bland alla härliga recept ni har gett oss, men jag gör ofta laxpajen med spenat och tomat. Perfekt kombination i vår familj då mannen älskar paj och jag älskar lax och kombinationen blir gudomlig!

 5. Maria L

  från Frankrike kommer chokladen!

  Mitt favoritrecept är kantarellsoppan som ni skrev om, för inte allt för längesedan. Ikväll när jag ska bjuda tejerna på soppa, blir det den. Själv bor man på landet och behöver bara gå ut i skogen och plocka kantareller, inte köpa på “torget”.

  Kram kram

 6. Weronica - En mammas dag

  1. Frankrike

  2. Jag säger er coleslow som är ett sådant där enkelt recept med lite twist som jag alltid återkommer till. De bästa recepten är de där som man lever med i vardagen och som till slut känns som gamla kompisar som alltid har funnits där.

 7. Rebecca

  1. Frankrike (chokladens mekka)

  2. Min favorit är pastasalladen med chevréost, päron och valnötter. Jag minns så väl när jag hittade receptet, och tvingade en skeptisk pappa att handla ingredienserna. Men när pastasalladen var klar, och serverades med majskycklingbröst, blev det en hit i hela familjen. En återkommande hit, som vi tackar er för.

 8. Erika

  1. Frankrike.

  2. Jag har fallit för den otroligt goda och superenkla Kräftsoppan gjord på mjukost. Ibland gör jag räksoppa på samma recept, men med räkost och räkor istället. Alla jag bjudit den på har älskat den och det är toppen ingredienser att ha liggande i kylen “i-fall-att”. Och nu i höstrusket kan man se fram emot den soppan en hel dag. 🙂

 9. maria

  1. Frankrike
  2. Kan inte bara välja ett recept men jag älskar att ni vågar erkänna att man orkar inte vara gourme kock varje dag och ger oss även recept som “Kyckling med kokos och sweet chili” där man tar vad man har hemma.

 10. Ulla

  1. Frankrike
  2. Först tänkte jag säga ett chokladrecept (t ex pajen med hallon och choklad, eller hallontryffeln – mmmm), jag är en hopplös chokladoman själv, men man lever inte av choklad allenast utan behöver också FISK (som man blir klok av). Jag väljer därför “Laxpaj med spenat och tomat” för att den var vacker och god och för att det var lite oväntat med cocktailtomaterna i pajen, men för den skull inte mindre gott.

 11. Ewa

  1, frankrike

  2Typiskt nog så hittar jag inte receptet just nu, men det är ett recept med räkor och chili som serveras med pasta. Det är himelskt gott och vi har gjort det här hemma flera gånger. Kan ha varit ett recept till alla hjärtans dag.

 12. Maria

  Ewa: Jag misstänker att det är den här pastan du menar.

 13. Filippa

  Oh, choklad…..:twisted:

  Valrhona är franskt även om själva chokladen är mer internationell..

  Ni har många bra recept och ni tipsade mig om Taylor & Jones men ett som jag gjort succé med är laxröran på kronärtskocka. Så det tackar jag för 😆

 14. Lisa

  På fråga 1:a säger jag Frankrike och på fråga 2 blir det självklara svaret Sparris med vinägrett, rostade nötter och parmesan. I våras hittade jag och sambon en anledning till att ta fram grillpannan VARJE kväll under ca 14 dagars tid för att få avnjuta ovanstående rätt! Min ömma moder blev under denna period bjuden på detta till lunch och eftersom det var jag som bjöd fick ju jag också smaka…!

 15. P

  Valrhona kommer självfallet från Rhôndalen i Frankrike (därav namnet). Bland mina favorit måste jag nämna mathavresalladen med blodpudding. Det är fantastisk kul sätt att förvandla en gammal radhusklassiker (bacon & blodpudding) till något hälsosamt och smakfullt. Kalasbra jobbat!

 16. Helena

  1. Frankrike.
  2. Mitt favoritrecept (eller ett av de recepten som återkommit många gånger….) är Citronkakor med mandel och ingefära. Enkla att göra och friska i smaken. Det slinker lätt ner några stycken till kaffet! Dessutom brukar jag få mycket beröm för dem…SÅ TACK för det receptett!!

 17. Linken

  Men hallå, kan det bli bättre. Inte nog med att ni har tävling, det är choklad i prise också!

  1. Frankrike
  2. Hallontryffelpajen finns inget bättre. =)

 18. ÅsaGåsa

  1. Frankrike
  2. Svårt att välja ut ett så här snabbt, men lax och grönsaker i kokosmjölk blev snabbt en favorit hos hela familjen! Risotto med kronärtskockor och bladpersilja + kyckling och rödvinssås har jag inte hunnit prova än, men låter som det skulle kunna b l i en favorit.

 19. Julia

  1. Frankrike

  2. Mitt favorit recept är “Potatis och fänkålssoppan” den med en bit lax i, jag har varierat den beroende på vad jag har hemma. Väldigt uppskattad av många som man bjuder den på. Soppa är underskattat och så är det enkelt, då är det bra med lite roligare sopprecept som det här. Har även fastnat för “Linssoppa med rucolacreme”. Mmm så himla gott! Perfekt att hämta inspiration här för mina soppkvällar på torsdagar! Mer sopprecept tack! och så kan man baka lite bröd till så blir det ännu bättre… mmm

 20. Marit LE

  1. Frankrike
  2. Bara älskar “kycklingfileér med salami och rosmarin”! Brukar läggat till en sötpotatis bland ugnsgrönsakerna. Rosmarinen kommer givetvis från egen täppa, och inget smakar väl så gott som egenodlat. Det här receptet räddade en middagsbjudning när jag hade total idétorka och jag kan lova att det serverats många gånger sedan dess!

 21. Översättarhelena

  1. Frankrike.
  2. Fänkålspastan. Ett lika enkelt som gott recept med en av mina favoritgrönsaker. Ett extra plus är att det också är ett bra sätt att få Årstidernas trista tomater riktigt ätbara (om man låter dem vara med från början). Och förstås att det går att anpassa till just de grönsaker man råkar ha hemma!

 22. Mimmi

  1. Frankrike
  2. Quinoasallad med halloumi och kyckling är min favorit.
  Det är en helt underbar rätt.

 23. Rasmus

  1. Frankrike.
  2. Det blir en så enkel rätt som lime- och parmesanpotatis med salvia, eftersom jag älskar såväl potatis som salvia och lime, och potatis sällan gör sig så bra som i en enkel sallad tillsammans med örter.
  Dessutom har jag den stora glädjen att jag själv odlar salvia så jag kan använda den helt nyskördad, vilket givetvis gör den fantastiskt god!

 24. Åsa

  1) Frankrike
  2) Biscottis med apelsin och vit choklad – försvinnande gott – ofta börjar de försvinna redan från ugnen… Som tur är blir det många!

 25. Anna

  1) Frankrike
  2) Hallontryffelpaj. Namnet är en bra motivering i sig = hallon + tryffel + paj. Jag är galen i alla tre, och den här kombon är såå underbar! Pajskalet har en härlig knaprighet medan fyllningen smälter i munnen, och smaklökarna gör lyckliga piruetter!

  Den enda nackdelen jag (med svårhet) kan komma på är att den måste stå och vila i kylskåpet över natten. Det är utmaning för karaktären! Men som Elin skriver i receptet: helt klart värt det. Mina kollegor har även bjudits på pajen flera gånger, och de kan också intyga att väntan på pajen ger full utdelning!

 26. Daniel

  1. Frankrike
  2. Favoriterna är många, men “Snabba baconröran till pasta” är en av dem. Den har räddat middagen och matlådan många gånger i år, och den bevisar att snabb och enkel mat kan bli otroligt gott! Att värma en djupfryst form med färdiglagad mat tar nästintill längre tid än att svänga ihop den här rätten.

  Receptet är även en favorit eftersom den kan varieras med de ingredienser man har hemma för tillfället: baconet kan bytas ut med grillad kyckling eller quorn, tomaterna med en burk krossade tomater, yoghurten med cremé fraiche…. Ett förlåtande recept med andra ord – och vad mer kan man begära?? 😆

 27. Elisabeth

  1. Frankrike

  2. Mitt favoritrecept är “Tunna pepparkakor” som publicerades 2004. Jag har gjort flera enträgna försök under åren att förgylla julen med goda hembakade pepparkakor – men misslyckats varje gång. Alltid var det något fel: smaken, konsistensen eller hanterbarheten i degen (ibland en kombination av de tre). Jag höll på att ge upp och kanske hade jag bara otur, men pepparkaks-självförtoendet var i botten… tills jag provade det här receptet. HURRA! Sedan dess har jag inte provat på något annat recept och jag lyckas varje gång. I år plockar jag fram receptskatten och gläds (mycket sannolikt!) över underbart goda pepparkakor till glöggen. Rekommenderas varmt till alla där ute som letar efter perfekta pepparkakor!

 28. Magnus

  Fråga 1. Valrhona Chocolaterie startades 1922 i Tain – L’Hermitage, Frankrike av en restaurangkonditor som var missnöjd med kvaliteten på den choklad som fanns
  Fråga 2. Lax med lufttorkad skinka och kronärtskockor är ett toppenrecept, enkelt att laga, bra harmoni mellan smakerna.
  Den har lagats många gånger…
  Grattis till en superblogg som jag besöker gärna mer än en gång.

 29. Gunnel

  Chokladen kommer från Frankrike och mitt absoluta favoritrecept är
  Bön- och mangosallad
  Det var det receptet som gjorde att jag fick upp ögonen får kidneybönornas storhet och nu äter jag kidneybönor flera gånger i veckan. Salladen är så otroligt god i all sin enkelhet med bönorna, mangon, chilin och löken

 30. Helena

  (1) Frankrike
  (2) Vit chokladpannacotta med björnbärsmousse – en helt perfekt efterrätt helt enkelt!

 31. Hillevi

  1. Frankrike
  2. Mitt favoritrecept är fikonbollarna. Jag är galen i fikon, och när vi hade en massa mandelmassa över i somras hittade jag ert recept. Det blev en hit som jag kommer göra året om!

 32. Hon som gick

  1 Frankrike
  2 Citron- och yoghurtmarinerade kycklingklubbor – för att det är det perfekta receptet för en buffé, bjöd på det tillsammans med andra av era buffétips när jag fyllde 40 och det var mycket uppskattat och jag kände mig som ett proffs, tack vare er 😛

 33. Maria

  Wow, kommentarerna till det här inlägget blir ju rena rama “greatest hits”! Roligt för oss också att återupptäcka flera år gamla godingar! :mrgreen:

 34. M

  1. Frankrike
  2. Kyckling med västerbottensröra.
  Kyckling och västerbottensost är två av mina favoritråvaror. I detta recept kombineras dom och det är verkligt gott! 🙂

 35. Anna L

  1. Frankrike
  2 Mitt favoritrecept är den dubbelmarinerade älgsteken till Henrik. Den gjorde jag till min pappas 60års kalas. Gästarna älskade verkligen köttet och jag kände att jag hade förvaltat pappas egenskjutna älg på bästa sätt.

 36. Anna T

  1. Frankrike
  2. Chili- och oreganomarinerad kyckling med Karl Johan-risotto är mitt favoritrecept. Kanske inte för att det är det bästa av era recept som jag har provat (även om det självklart hamnar bland mina favoriter även i den kategorin) utan för den inverkan det hade på min matlagning. Innan detta recept hade jag aldrig lyckats få till en bra risotto men detta blev hur lyckat som helst och hör nu till en av mina bästa bjudrätter. Det gav dessutom ett större självförtroende i köket som har gjort att jag vågat utveckla och hitta på flera egna risottos sen dess. Dessutom har jag använt en massa olika typer av svamp som jag aldrig har vetat hur jag ska använda förut. Så från att följa recept slaviskt vågar jag nu ut på egna äventyr och den nya favoriträtten är såklart – risotto!

 37. KarinW

  Oj vad kul med tävling!
  Chokladen är från Frankrike och jag älskar den!
  Jordgubbsalladen med fetaost och oliver
  är min favorit hos er.
  Det var sommar, sol och semester när jag testade den och dessutom trodde jag inte att den skulle vara sååå himla god!

 38. Petra

  1. Frankrike
  2. Vilket sammanträffande! Idag på väg hem från jobbet blev jag sugen på Kräftsoppa med kräftost och slank in på ICA för att handla ingredienser. Jag handlade lite på måfå men det är ju ett lätt recept så jag kom ihåg det mesta som jag inte redan hade hemma. Den blev lika god den här gången som förra gången och gången före det när jag gjorde räkvarianten. Just idag lyxade vi till det extra med ostkaka, grädde och jordgubbssylt till efterrätt. Efterrätt måste man ju ha när man ätit soppa, eller hur?! Kräftsoppan är så bra både till vardags och till fest, supergod och enkel, huvudrätt eller förrätt, den passar alltid!

 39. Hasse

  1. Frankrike
  2. Honungs- och citronmarinerad fläskfilé med oreganopotatis och balsamicosås.

  En riktigt härlig rätt som går hem i alla lägen! Enkel och mycket god! En vinnare!?!?!

 40. Vinnaren av Valrhonachoklad » Tre tjejer i köket

  […] I vår utlottning av Valrhonachoklad så ville vi veta vilket favoritrecept ni har här från matbloggen och det kan ha varit veckans roligaste kommentarsfält. Flera recept har jag helt glömt bort att jag har publicerat och det har varit extra kul att läsa när saker som vi har skrivit om har bidragit till lyckade kalas. […]