Cole slaw

Att göra egna hamburgare är enkelt och den minimala arbetsinsatsen resulterar i riktigt goda burgare. Vi brukar bara krydda färsen med salt, svartpeppar och grillkrydda, men den som vill kan förstås även ha i lite cayennepeppar t ex. Jag äter helst hamburgarna i grovt hamburgebröd tillsammans med ost (allra helst cheddar), tomat, sallad, salsa och minst två hela saltgurkor. Och gärna potatisklyftor.

I helgen gjorde jag cole slaw till hamburgarna. För första gången, faktiskt. Och det matchade resten av tillbehören, för enklare kan det knappast bli.

Till fyra portioner behöver du:

strimlad vitkål ca 3 dl
1 grovriven morot
1/2 grovrivet äpple
ca 1 dm purjo, finstrimlad
2 dl lätt creme fraiche
3/4 msk majonnäs
några droppar citronsaft
salt
svartpeppar

Gör så här:

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i kylen i minst 15 minuter innan servering.

Hemlagad hamburgare med klyftpotatis och cole slaw

På den här hamburgaren hade jag Emmis Emmentalerost; god och smakrik. Inget dumt val alls, faktiskt. Däremot saknade jag salladen som vi missade totalt när vi var i mataffären.

Vill du läsa mer om Ragazzetjejernas hemlagade hamburgare och cole slaw? Maria skrev ett inlägg om sina baconhamburgare i februari och för bara någon vecka sedan postade Elin ett recept på cole slaw med äpple och kummin. Vi verkar vara inne i ett snabbmat på hemmaplan-stim. 😉

12 kommentarer

 1. Jens

  Mums! Ska göra lite goda guckor och röror till ett party i veckan och funderar på att göra någon coleslaw-variant. Sedan kommer en lite ohemul fråga, har ni lust att ta en utmaning från mig? Jag hade först inte tänkt att skicka den vidare men nu fick jag veta att man kan förlora sitt smaksinne om man inte gör det. Jag behöver bara skicka till 3 personer, och det är ju ni, och ni behöver bara ange 3 konstigheter om er själva var. Om ni tycker det är för fånigt att publicera på er egen blogg så kan jag lägga upp det på min. Snälla!:lol:

 2. Tastebud

  Cole slaw är ju skitgott, men varför är det sibylla-räksallad på bilden?
  😀

 3. M

  Mmmm..coleslaw!:wink:

 4. Helena

  -> Jens: Förlorar vi smaksinnet om vi inte avslöjar tre konstigheter om oss själva? 😯 Hm… jag ska konferera med mina medbloggerskor. 😛
  -> Tastebud: Skojaru? Här har jag gjort en egen cole slaw och du tror att jag har varit och köpt Sibyllas räksallad. Nänä. 😎

 5. Maria

  Helena – I blame you! Det är ditt fel att jag var tvungen att äta hamburgare ikväll (orkade dock inte göra själva så det fick bli Texas Burger Co). :mrgreen:

 6. Jens

  Helena: Nejnej, det är jag som förlorar mitt smaksinne om inte jag skickar vidare min utmaning till några och jag hade tänkt ta er.

 7. xtian

  “snabbmat på hemmaplan-stim”! We love you even more!!

  Och Maria, vad synd om dej som “tvingades” till Texas Burger Co. Hela Redaktionen lider med dig…. 😉

 8. sus

  Vill bara säga Hej, jag råkade snubbla in när jag sökte efter coleslaw resept.
  Jag blev glad över att hitta en sida helt i min smak :mrgreen:
  Här kommer jag nog surfarunt en hel del. Ha det

 9. Living by W :: Ny sommarfavorit: Coleslaw :: June :: 2007

  […] Coleslaw har inte tillhört mina favoriträtter direkt, men när min vän provade ett recept från den utmärkta matbloggen Tre tjejer i köket blev jag övertygad om det förnämliga i denna röra. Titta in här för receptet. Fräscht, lätt och mycket gott som tillbehör till sommarmaten! […]

 10. En mammas dag - Weronica » Sommar: Coleslaw

  […] Coleslaw har inte tillhört mina favoriträtter direkt, men när min vän provade ett recept från den utmärkta matbloggen Tre tjejer i köket blev jag övertygad om det förnämliga i denna röra. Titta in här för receptet. Fräscht, lätt och mycket gott som tillbehör till sommarmaten! […]

 11. Coleslaw

  Hej,

  ser smaskigt ut. Okej om jag tar med det på vår hemsida med coleslaw recept? 🙂

  /mvh Erik

 12. Nytt från Spendrups: Mariestads Prima Lager » Tre tjejer i köket

  […] Prima Lager, och igårkväll testade jag och sambon den tillsammans med hemgjorda hamburgare och cole slaw. Det här är ett öl med kraftig beska och personligen skulle jag väl inte sitta och […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.