Quinoasallad med halloumi och kyckling

Grillad halloumi hör verkligen till sommaren. I brist på en grill går det bra att steka osten i stekpanna och t ex ha den i en sallad. Quinoa gör salladen matig och tillsammans med halloumi, kyckling, citron och lite färska örter blev det en alldeles utmärkt rätt. Om du gör många portioner räcker salladen även till lunch dagen efter (vilket definitivt är min melodi!).

Till fyra portioner behöver du:

2 dl quinoa
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning 
2 kycklingfiléer
1 paket halloumi
ca 10 rädisor
2 dl finhackad bladpersilja
1 dl finklippt gräslök
ca 10 kalamataoliver
saften av 1/2 citron
skalet av 1 citron
2 msk vatten
1 tsk honung
en nypa salt
några varv med svartpepparkvarnen

Gör så här:

Skölj quinoan noga och koka den sedan i vatten och buljongtärning i 15-20 minuter. Skär kycklingen i bitar och stek den i lite olivolja. Salta och peppra. Skiva halloumin, låt den rinna av på hushållspapper om den ligger i mycket vätska och stek den sedan ett par minuter på varje sida i en torr stekpanna. Blanda citronsaft, skal, vatten, honung, salt och svartpeppar till en dressing. Dela rädisorna och blanda med övriga salladsingredienser. Häll över dressingen. 

Quinoasallad med halloumi och kyckling

Helenas kommentar: Ha i små och söta cocktailtomater för att salladen inte ska bli torr. Eller just bara för att du tycker om tomater. Och precis som vanligt tycker jag att du ska gå en omväg till närmsta saluhall eller delikatessbutik för att köpa riktigt goda oliver – det höjer hela smakupplevelsen!

En kommentar

  1. KarinW

    Jag har en bit halloumiost i kylen,kanske blir i en sallad då, tack för tipset!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.