Pastasallad med chevréost, päron och valnötter

Kombon chevré och valnötter är inte helt ovanlig tillsammans med lite honung på toast men den här gången så åkte allt ner i en skål med färsk pasta. Resulatet blev en väldigt snabb och god fredagsmiddag. Jag använde Pastellas fullkornspasta farfalle och för att pastafjärilarna inte ska mosas sönder är det bättre att blanda övriga ingredienser för sig innan det åker ner i pastan.

Till pastasalladen blev det Stigtomtas strutskabanoss. Jag köpte den på Det Goda Köket i höstas och sedan dess har den legat gömd i frysen. Jag är inte överdrivet förtjust i korv egentligen men den här är riktigt god. Den går även att köpa onlineGården direkt om du inte har vägarna förbi gårdsbutiken utanför Nyköping.

Pastasallad med chevréost, päron och valnötter

2 port

 • 1 paket färsk pasta, till ex farfalle
 • 150 gram chevréost
 • 2 mogna päron
 • lite honung
 • en liten påse valnötter, ca 50 gram
 • flingsalt
 • rosmarin
 1. Koka pastan.
 2.  Tärna chevreost och päron och lägg i en skål.Hacka valnötterna grovt och blanda dem med ost och päronröran.
 3. Ringla lite honung över och krydda med ett par nypor rosmarin.
 4. Snabbmickra röran 15-20 sekunder så att chevreósten blir ljummen.
 5.  När pastan är klar, blanda ner röran medan pastan är varm så att osten smälter.Smaka av med flingsalt.
 6. Servera genast!

10 kommentarer

 1. Max

  Nämen! Värsta reportaget med er i Lagalätt! 😯 Häftigt! Och vad roligt för er 🙂 Grattis.

 2. Linda

  Jag har en kompis som lagar en supergod päronpizza med chèvre, päron, honung och timjan. Det är verkligen en god kombination. Ska försöka få lägga ut den 🙂

 3. Elin

  pizza med päron, färsk rosmarin och stora parmesanflarn är också gott, var jag nu blev bjuden på det någonstans minns jag inte 🙄

 4. Alex

  Låter rikigt gott!

 5. Alex

  Låter riktigt gott!

 6. Elin

  Alex, det ar gott, trots den otacka bilden ovanfor som aldrig borde ha publicerats, jag far val for mig ibland att jag behover ha BILDBEVIS pa att jag faktiskt har lagat maten (vilket i sin tur beror pa att jag stor mig pa matbloggar som publicerar recept som de sannolikt aldrig har lagat)

 7. ninni

  Först av allt – stort tack för en bra och intressant blog! Jag har fått många goda idéer här.

  Detta för att något mildra mitt gnäll över min absoluta käpphäst: det heter inte chevré, det heter chèvre. Uttalas schääääävre. Jag bara kände att jag måste gnälla lite… 😳 😳

  Ett tips är att göra en varm pastasallad med chèvre, valnötter och färsk spenat som får marinera någon halvtimme i olivolja blandad med finhackad vitlök och svartpeppar. Väldigt gott också, funkar som ensamrätt med lite bröd till. Blanda helt enkelt ihop nykokt varm pasta med övriga ingredienser, servera.

 8. Elin

  Ninni, du har sa ratt och jag har sa fel, tack for paminnelsen, Maria och Helena brukar vara snabba och kommentera mina felstavningar men den har gangen sa missade nog aven dom mitt schavretrassel 😎

  spenatvarianten later bra den ocksa!

 9. stefan

  “Detta för att något mildra mitt gnäll över min absoluta käpphäst: det heter inte chevré, det heter chèvre. Uttalas schääääävre. Jag bara kände att jag måste gnälla lite…”

  uttalas det inte “sjäävr” om man ska vara extra noga!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.