Sparris med nötter och parmesan

Dagens sparris kokades och fick sällskap av en nötvinegrette och parmesan. Nötter och sparris är en god kombination – blanda en vinegrette med olivolja och vitvinsvinäger, hacka lite blandade nötter och häll i. Häll vinegretten ovanpå sparrisen, toppa med finriven parmesan och servera medan sparrisen är ljummen!

6 kommentarer

 1. Anne

  Åh, det låter jättegott 🙂

 2. Elin

  Det ÄR gott också, det här kommer att upprepas ganska snart tror jag 😀

 3. danne

  Mmmmm… smaskens (om man nu fortfarande kan använda det ordet). En favis är annars att lägga dit lite apelsin-“fileer” också. (sparris, en bra och gräsig olivolja, apelsinklyftor/fileer, parmesan och eventuellt lite grovt salt.)

  Vilken superblogg!

 4. Oskar

  Har för mig att “smaskens” ska funka fortfarande… 🙂

 5. tatielle

  superbra tips! jag älskar sparris, fast det blir oftast smörslungad med ett par droppar balsamvinäger. Ska nog testa det här i morgon! 😛

 6. Sparris med kräftstjärtar och pepparrot » Tre tjejer i köket

  […] Mitt favoritrecept med sparris har ju varit med nötter och parmesan men den här varianten kan nog blir årets favorit. Jag gillar kombon skaldjur och pepparrot och vi brukar tex göra en lyxig räkröra med pepparrot och västerbottenost på nattmackorna ibland. Den här röran med kräftstjärtar är väldigt enkel att göra och det räcker till ca tre förrätter. Allt är fixat på knappt en kvart! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.