Värt en omväg: Taylor and Jones på Hantverkargatan

Det är ingen tillfällighet att brittisk husmanskost är ett återkommande ämne bland mina inlägg då min sambo kommer från Norra England och vi delar matintresset här hemma. Hans pappa har jobbat som kock i 20 år och även hans mamma är väldigt duktig på mat så jag har verkligen blivit introducerad till det genuint goda köket i England.

Nu har sambon varit iväg ganska många år från England och är det något han ständigt återkommer till att han saknar här i Sverige så är det riktigt bacon, goda korvar och bra blodpudding. Detta och lite till är därför en bra anledning att besöka Taylors and Jones butik på Hantverkargatan som tillhandahåller allt möjligt som en anglofil kan tänkas få cravings av. Jag ska erkänna att jag själv inte har varit till deras butik ännu men sambon gör sina räder där nu och då och är lika glad varje gång han kommer hem med matkassar. Här kommer veckans fynd:

Klassisk pastry som oftast säljs nybakade som street food i England. De finns med alla möjliga fyllningar och de här är med köttfärsröra. För en ammande och konstant hungrig mamma så går det åt en innan lunch…

Detta är kanske det viktigaste av allt! Jag är inte så förtjust i korv i vanliga fall men när det är hemlagade som dessa så är de svåra att motstå. Vår fredagsmiddag blev varianten med lamm och rosmarin tillsammans med karamelliserad lök, skysås och potatismos, eller här hemma heter det förstås sausage and mash with onion gravy… Priset för dessa lammkorvar är 170:-/kg vilket känns väldigt prisvärt(vi köpte sju stycken för ca 90:-). Hela listan på deras olika korvar hittar du här.

Jag var inte så speciellt intresserad av blodpudding innan sambon kom in i mitt liv. Det har säkert att göra med den blodpudding som serverades i skolan när jag växte upp. Men det här blodpuddingen som Taylors har är dock något jag äter frivilligt när det serveras som på bilden ovan med deras bacon som styckats på engelskt vis (från kotlettkött och inte sidfläsk), äpplen och senapssås. Blodpuddingen har lite pepprig eftersmak som jag tycker om och får du blodpudding över så servera det gärna som krutonger i en baconsallad.

Hitta hit: Taylor and Jones ligger på Hantverkargatan 12 på Kungsholmen och närmaste T-bana är Rådhuset.

Karta hittar du här:

12 kommentarer

 1. Catty

  oh vad gott det ser ut :shock::razz:

 2. maria

  Engelskt bacon! Hur gott är inte det:-)

 3. Pauls Kök

  Wow. Det blir garanterat en omväg nästa gång jag besöker Stockholm. Jag kan ibland känna en djup saknad efter riktigt goda brittiska korvar och black pudding. Tack för tipset!!!

 4. Elin

  Paul jag tänkte faktiskt på dig när jag skrev inlägget att jag borde maila och tipsa dig! Sambon hälsar att det finns mushy peas i butiken också 😉

 5. Helena

  Kul att butiken verkligen är bra! Jag går förbi flera gånger i veckan, men har än så länge inte varit innanför dörren. Några goda lammkorvar borde jag testa!

 6. V

  Bangers and mash! Åh som jag saknar det. Har man bott i England (Lymington så långt söder ut man kan komma) så har man! Riktiga råa och goda korvar är banne mig inte lätt att få tag på.

 7. Pia

  Köpte clotted cream, prisbelönt (i Storbritannien) blåbärssylt, fikon och apelsinmarmelad och god ost där till tebjudningen i helgen på sonens dop. Allt till belåtenhet. Spanade in övriga sortimentet och talade en stund med ägarna, fick bara goda vibbar.

 8. Å

  Fin websida!
  Bor i Ängland… bangers & mash är en klar hit.
  Black pudding också… helst från Stormont…
  Har däremot inte riktigt anammat de där pasties (inget “r”… :wink:),
  men NY Times hade vad som såg ut som goda recept igår:
  http://www.nytimes.com/2008/03/12/dining/12appetite.html?_r=1&ref=dining&oref=slogin

  Ett av dem är nog vad man måste kalla en bastardization, men
  även den varianten ser god ut!

  Ska kolla in Taylor & Jones vid nästa svep “hemma”! Tack för tipset.

 9. Å

  Näe… det där blev allt fel… 🙄
  Inte Stormont… hm… Stornoway? Jo… det är det!:grin:

 10. Paul Holmström

  Wow. Jag var där idag och laddade upp med tre sorters korv och white pudding. Sitter nu på tåget hem till Göteborg och en festmåltid. Ringde min mamma och sa till henne “work up an apetite”, hon blev nästan rörd över att få riktiga bangers.
  Glädjande nog fick jag veta att de åker ner till Göteborg nästan en gång i månaden. Då kan jag säker få black pudding också.

 11. Elin

  åh vad roligt! Det måste du blogga om sen! Vi försökte handla där häromdagen men hittade ingenstans att parkera bilen i lunchrusningen. Gör ev ett nytt försök i morgon inför helgen 🙂

 12. The cornish pasty bakery » Tre tjejer i köket

  […] Du hittar även pastrys på Taylor&Jones på Kungsholmen om du inte hinner åka till […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.