Picknicktips: laxröra på kronärtskockebottnar

Det är för fint väder, massor av ogräs att rensa, getingar att jaga och ungar att bada så jag hinner inte matblogga just nu, så jag lägger alla foton på hög och fortsätter i höst. Risken är att det kommer att bli en enda lång Picknickspecial här i bloggen som räcker fram till oktober någon gång för just nu så äter vi mer ute än inne – och det känns väldigt bra att låta laptopen vila lite. Det här är ett enkelt recept som jag gärna tipsar om redan nu. Idén kommer från en av Monica Ahlbergs böcker.

Laxröra på kronärtskocksbottnar

Blanda:

 • 100 gram rökt lax
 • en halv msk pepparot
 • en msk creme fraiche
 • lite finklippt gräslök
 • (salt och peppar behövs knappt)

Lägg röran på 5-6 kronärtskockebottnar. Klart!

3 kommentarer

 1. Charlotte

  Jag älskar picknickar – allt smakar så mycket bättre om det intas i naturen! en väldigt god och praktisk picknickrätt är ratatouille – eftersom den enligt mig bara blir godare av att svalna och intas ljummen (med gott bröd!!) Jag kokar ihop grytan innan vi ger oss iväg på picknick, och när det är dax att äta har den blivit perfekt ljummen och har “satt sig”.. koka ihop bra burktomater med zucchini, lök, vitlök, ev andra grönsaker (paprika, morot, blomkål..jag brukar ta vad jag har hemma) och rödvin eller balsamvinäger, lite socker, salt peppar och färska örter (basilika, timjan, oregano, etc) Jag brukar ha i en liten skvätt soja också – för att fördjupa färgen och få fram lite mer sälta.
  Koka länge och “låt stå” så länge som möjligt!!!
  Picknicka på så länge ni kan!!! Sommaren är kort!

 2. Sommarsallad med myntamarinerade kräftstjärtar » Tre tjejer i köket

  […] morötter, tunt skivade rädisor och hårdkokta ägg. Till den här salladen serverades bland annat laxröra på kronärtskockebottnar. Väl värt att komma ihåg till nästa sommars […]

 3. Cullen skink » Tre tjejer i köket

  […] Laxröra på kronärtskocksbottnar […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.