Kycklingfiléer med salami och rosmarin

Nyss hemkommen från en alldeles fantastisk vecka i San Remo lagade jag en enkel kycklingrätt med italiensk touch i söndags. För att behålla semesterkänslan och smaken av den goda italienska maten hade jag i lite ingredienser som legat i väskan under resan hem. En smakrik olivolja med citron (tillverkad i Ceriana – nästgårds med San Remo) och en bit salami från den lokala supermercaton höjde den svenska kycklingfiléen åtskilliga snäpp. De italienska godsakerna gjorde inte minst att övergången till vardagen blev lite mindre smärtsam.

Till fyra portioner behöver du:

4 kycklingfiléer
2 msk citronolivolja (alt. olivolja med lite citronsaft i)
1 vitlöksklyfta, finhackad
ca 1/2 tsk flingsalt
ett par varv med svartpepparkvarnen
en kvist rosmarin, finhackad
1 bit salami (eller chorizo), i skivor

Gör så här:

Blanda ingredienserna och häll på kycklingfiléerna. Låt stå och marinera i minst 20 minuter. Bryn kycklingen runt om i stekpanna. Skär en ficka i kycklingen och fyll med salami (fäst ev. med tandpetare om filén inte håller ihop). Låt sedan kycklingen gå klart i ugnen på ca 175 grader tills innertemperaturen är 70 grader. Jag serverade kycklingen tillsammans med ugnsbakad potatis, morötter och squash, en grönsallad och en klick creme fraiche med karljohan, timjan och citron.

Salamikyckling

3 kommentarer

  1. KarinW

    Åhhh vad gott! Brukar stoppa i salami men klämma i ost och soltorkad tomat också.

  2. Maja

    Åhå så gott det lät!:!:

  3. kinna

    Åh, det här låter jättegott. Olivoljan med citron är så himla god. Tack för att du påminde om ARLAs goda sås. Den är verkligen toppen.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.