Veckan som gick

Måndag: Maken var borta med jobbet. Äldsta åt på sitt jobb. Ett barn rörde ihop en tomatpasta. Den andra något på temat ägg, pakchoy och asiatisk dressing. Jag åt frysens sämsta matlåda.

Tisdag: Italienska köttbullar i tomatsås, toppad med burrata, plus spagetti. 

Onsdag: Grillade lite blandat. Potatissallad med basilika. Vanlig sallad.

Torsdag: Grillade ribs och kyckling. Plus en stor omgång pit beans. Och mac and cheese.

Fredag: Grillade. Plus rester från tidigare i veckan.

Lördag: var på 50-års-fest och åt en riktigt god buffé. Spar cateringtipset.

Söndag: lasagne och sallad.

Blandat från Göteborg

Sov fint på Hotell Draken. Hann promenera runt hela stan. AW på Feskekörka. Ett stopp på Provianten. Plus en fin lunch på Babot i Saluhallen. En stopp på Ruby Rooftop Bar. Har två middagar att skriva hem om. Plus om bästa räkmackan. Kanske blev det en sen kväll på Ivars Pilsnerbar. Lätt att gilla Göteborg.

 

Passionsfruktsmousse

Nämnde årets påskmiddag här. En av barnen preppade en fantastisk efterrätt. Recept från Arla och ett riktigt guldkorn.

Passionsfruktsmousse

Fem portioner.

    • 6 stycken passionsfrukter
    • 2 dl vispgrädde
    • 150 gram vit choklad
    • 1 äggula
    • 1 dl kvarg (typ kesella)
    • pynta med färska hallon
  1. Halvera tre passionsfrukter. Pressa ner saften i en skål, sila bort alla kärnor.
  2. Vispa grädde. Vispa inte för hårt, eftersom moussen kan bli grynig.
  3. Smält choklad över vattenbad. Ta från plattan.
  4. Vispa ner gulan i chokladen under omrörning.
  5. Vispa ner lite grädde åt gången till en slät mousse.
  6. Tillsätt passionsfruktssaft och kvarg. Blanda.
  7. Häll upp moussen i glas. Ställ i kylen ca 1 tim.
  8. Toppa varje glas med resterande passionsfrukt och färska hallon.

Pom friterie

Började påsklovet med lunch tillsammans med minsta på Pom Friterie. De vann VM i pommes frites förra året. Ligger i korsningen Lästmakargatan/ Regeringsgatan.

Vi delade på två olika. New Yorker kommer med amerikansk majonnäs,  BBQ chipotle, cheddar, picklad chili och jalapenos, muskotcrumble (?!) och gräslök. Provade även Baltic Coast med Västerbottenostsmajo, majonnäs med rökt lax (märktes dock inte smakmässigt), tångkaviar, pressad gurka och dill. MYCKET sås som sagt. Är det världsklass i pommes. Kanske?

Glutenfritt? Typ alla pommes-rätter vid vårt besök. All pommes görs i en separarat fritös utan gluten. Kroketterna som finns som sidorätter har gluten och är i en annan fritös. Så i vanlig ordning, fråga vad som inte är kontaminerat vid beställning.

Veckan som gick

 

 Måndag:  lite av en söndagsmiddag pga röd dag och annandag påsk.  Lammstek.  Potatisgratäng. Haricot verts med bacon.  Skysås.

Tisdag: jag åt smörrebröd på jobbet. Hemma var det salciccias, bönröra, sötpotatis och tomater i ugnen.

Onsdag: Blandat utfall här. Två på vift. En kom hem sent och åt soppan från i söndags. Jag och minsta delade på glömda dumplings (från AM Store) med två såser från Beijing8. Plus ett par vårrullar. Ris.

Torsdag: salcicciapasta med fänkål och parmesan.

Fredag: först AW på Feskekyrka. Sen halva menyn på Familjen, i Göteborg.

Lördag: mötte upp vänner för ett glas i lobbyn på Hotell Eggers. Hade en toppenmiddag på Faccia Grassa. Och sen vidare till Ivans Pilsnerbar.

Söndag: hemma igen. En tonåring lagade en tikka masala. Ris. Nybakade glutenfria naanbröd.