Ny grillfavorit: njurtapp

Häromveckan grillade vi njurtapp som är en ny bekantskap i vårt kök. Lite ofrånkomligt är det att inte kommentera namnet, för det är ju inte en bit njure som åsyftas utan det är den otroligt möra köttbiten som sitter nästintill njurarna.

Däremot doftar det en nypa njure när man sticker ner näsan i stekpannan när de tunna köttskivorna hastigt steks. Inte helt oväntat att njurtappen även kallas butchers steak (eftersom den lär läggas åt sidan för eget bruk av den som styckat köttet). Köptips alltså om du vill ha en riktigt mör biff på grillen!

Nygrillat med snabba tillbehör – sparris med parmesan, bearnaisesås och potatis.

Bulgursallad med halloumi och grillad nektarin

Frukt i middagsmaten är en knepig kombination men här måste jag erkänna att halloumi och nektarinklyftor passar fint ihop. Vi serverade denna bulgursallad till en rejält harissakryddad lax under midsommarhelgen!

Bulgursallad med halloumi och grillad nektarin

  • Nykokt bulgur blandas med grillade nektariner, halloumi och squash.
  • Koka sparris en snabbis innan den läggs på grillen med de andra tillbehören.
  • Rör ner en vinägerette smaksatt med par tsk honung och limesaft.
  • Toppa med ett par nävar cashewnötter innan servering.

Midsommarlunch 2012

På årets midsommaraftonslunch dammade vi av Helenas snabba recepttips med rökt makrill med en kall sås smaksatt med senap och gräslök. Till det hade vi den här potatissalladen. Enkelt, okomplicerat, somrigt och gott. Det här kommer med alla sannolikhet upprepas i en picnic-korg senare i sommar.

Potatissallad med sparris och sockerärtor

En receptskiss.

  • färskpotatis
  • grön sparris
  • sockerärtor
  • salladslök
  • rädisor
  • olivolja
  • citronsaft
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Berry Boost

För ett tag sedan snubblade jag över Renée Voltaires Berry Boost framme vid kassan på ICA To Go och lockades först av den fina förpackningen och sedan av innehållet. Asken innehåller russin, blåbär och granatäpplebitar (gjorda på juice) som verkligen är godare än godis. Efter den där första provsmakningen har Berry Boost blivit en smarrig energipåfyllning efter att jag har tränat. Ibland tar jag en näve nötter till när jag kommer hem, men Berry Boost-asken öppnar jag så fort jag har klivit ut genom dörren på gymmet. En riktig träningsbelöning!

Det enda som hindrar mig från att äta minst en Berry Boost-förpackning om dagen är priset. I min matbutik säljs de i 6-pack för 40 kr. Inte det billigaste snackset, men möjligen det godaste.

Junikalas 2012

När jag var liten var det alltid strålande sommarväder när jag fyllde år i mitten på juni. Tårtan åts alltid ute på altanen och solen sken.  Eller var det verkligen så? Förmodligen inte, men av någon anledning minns jag bara de soliga födelsedagarna. De senaste åren…