Rabarberkompott

Vi har ätit massor av rabarberkompott i sommar. Ömsom med kardemumma och ömsom med citron och färsk ingefära. Kanske godast på tjock yoghurt med färska jordgubbar och hemgjord granola.

Rabarberkompott

På ett ungefär.

  • 500 gram rabarber
  • 0,5 deciliter vatten
  • ca 0,5-0,75 dl strösocker (beroende på rabarber)
  • 1 tsk nymortlad kardemumma

1. Putsa och skär rabarbern i ca 2 cm långa bitar. Lägg i en större kustrull.
2. Tillsätt vatten, socker och kardemumma. Låt sjuda cirka 10-15 minuter.

Mollösund

Är officiellt  kär i Mollösund. Bodde två nätter på värdshuset. Rekommenderar det gärna! Lite trångt familjerum men samtidigt var vi knappt där.

Åt middag första kvällen på värdshuset. ”Nästan allt” gick att beställa glutenfritt på menyn den kvällen. Fisktacos var en favorit. Plus de chilipanerade musslorna. Och kvällens fisk.

Andra kvällen åt vi minst lika bra på Movitz nere vid hamnen. Fin fisksoppa.  Plus att det fanns glutenfri pizza.

Hann även snabbluncha på  Fisken och Våfflan, när matklockorna gick lite olika.  Lite begränsat med glutenfritt här men de har en separat fritös, vilket alltid underlättar. Åt sommarens bästa kaka till kaffet här. Har funderat om jag kan maila om receptet. På grund av kan inte sluta prata om den.

Mer att lägga på minnet? Den fina badplatsen i Mollösund! Kändes lite som att vi var på västkustens svar på vår brittiska favorit Bude, i norra Cornwall. Inte samma lika så klart, men badplatsen och lugnet påminner mycket om varandra. Plus det mer avslappnade inställningen runtomkring.

Och utsikten!

Ja kanske sommarens bästa dagar.  Kommer gärna tillbaka nästa sommar för samma upplägg.

Veckan som gick

Veckans solros.
Veckans lunch.

Måndag: hamburgare. Dubbel-smash med bacon och väddöost.

Tisdag: pizza med getost på Möjas Hamnbar.

Onsdag: TikTok-tema med ”girl dinner”. Ute på möja.

Torsdag: ett varv till bistron med långväga besök. Vinkokta musslor med fries för min del.

Fredag: nya gäster. Los-tacos-tema. Inklusive förra sommarens favorit med hopkoket Habanero Highway.

Lördag: grillade med bästa tillbehören: pitted beans, pico de gallo, lätt dressad kålslaw, majsbröd med jalapenos och husets chilisåser.

Söndag: litet uppsamlings-heat på rester från fredagen och lördagen. Plus grillad sötpotatis och majskolv.

Veckan som gick

Måndag: middag på Bouqueria med Helena. Blandade tapas.

Tisdag: Schmaltz med maken. Delade på två förätter. Plus åt en Reuben Sandvich.

Onsdag: checkade in på yasuragi med yngsta. Åt blandat med gyozas, sushi, bao buns, steak tartar och grillad röding.

Torsdag: var på födelsedagsfirande uppe på Pelago. Åt choripan – dvs grillad chorizo med bröd toppad med chimichurri, pico de gallo, koriander och lime.

Fredag: Quesadillas med pulled pork och svarta bönor.

Lördag: pizza.

Söndag: grillade fläskkarré + stor vietnamesisk nudelsallad.

Veckan som gick

 

When in Nora.

Måndag: pizza på torget  i Nora.

Tisdag: två sorters färsk korv med två olika sallader.

Onsdag: vietnamesisk nudelsallad.

Torsdag: hamburgare. Dubbel-smash,  bacon och väddöost.

fredag: Steak-and-fries-tema.

lördag: Tacorunda med tortilla,  kyckling, chorizo och padrones.

söndag: Grillade!