Göteborg: räkmackorna på Heaven23

Jag och ett av barnen var en snabb vända till Kungsbacka förra veckan för studentfest. Hann bo fint inne i Göteborg och googla upp ”glutenfri räkmacka” till lunch. Heaven23 fixar dessa. Finns det fler, tipsa gärna.

Hur det var? Om vi bortser att jag fick svindel av hissen upp, jamen hjälp, så var utsikten fin. Generöst med räkor. Hade hoppats på något roligare bröd (gluten)? Nu var det en iskall (nästan snudd på från frysen) polarkaksaktig skiva med rågsmak. Njae. Finns säkert en tanke med denna men njae. Lite väl överdådigt med fet majonnäs men det kanske uppskattas av andra.

Så inte lika bra som på Fiskbar17 – som kanske kvalar in som livets bästa räkmacka  på grund av smörstekt brioche – och den lite mer tweakade vi åt på MrCake. Men kul att testa olika varianter. When in Göteborg.

Veckan som gick

 

Körsbärsmazarin med kardemumma ❤️ . Hos Artipelag.

Måndag: Wok med strimlad fläskytterfilé. Ris. Husets alla chilisåser.

Tisdag: Kyckling och chorizo på grillen. Couscoussallad. Ajvar. Hummus.

Onsdag: Studentmottagning. Grillat plus seafood boil. Med mera. Fantastisk chokladmousse.

Torsdag: Ny studentmottagning. Hjälp vad god mat från Hammarströms på Söder. Plus pavlovas.

fredag: Dirty waffle fries. Dvs waffle fries först i airfryer, sen toppad med pulled pork och riven ost för snabb gratinering i ugnen. Sen toppat med guacamole, gräddfil och picklad rödlök.

Lördag: På veckans tredje studentmottagning. Fint upplägg även här. Kycklingspett, ett gäng sallader. Kakbuffe. Ostbricka.

Söndag: yaktori-kycklingspett. Sojamajonnäs. Gurksallad med sesamfrön. Ris.

Veckan som gick

 

Nybakade gifflar från Käcks bageri.

Måndag: En lasagne från frysen. Hjälp vad bra att hitta! Plus stor sallad.

Tisdag: Galetter med rökt lax, grön sparris och philadelphiaost med pepparrot. Sallad.

Onsdag: vego – quinoasallad med lime-koriander-chili-dressing.

Torsdag: Steak and chips-tema med bearnaise och sallad.

Fredag: Kycklingburgare. Varianten med panerad club steak (Heter vad?), chilisås, och strimlad sallad.

Lördag: grillade spett. Stir couscous-sallad med grönsaker. Sötpotatishummus. Ajvar.

Söndag: nytt varv med grillat – chorizo och kycklingklubbor. Gårdagens tillbehör. Plus en krämig tzatziki.