Restaurangtips i Mui ne

Det känns lite överdrivet att göra ett inlägg för varje restaurang  som vi har ätit på i Mui ne så jag försöker hålla den här listan uppdaterad istället och länka till de restauranger som jag har bloggat lite mer om.

Mui ne ligger utanför Phan thiet och västra delen av Mui ne som har mest  hotell och restauranger kallas Ham tien. I olika reseforum så kan samma restaurang vara listad hur som under Phan thiet, Mui ne och Ham tien. Men för enkelhetens skull så bloggar jag allt under  Mui ne. Dock är alltså Mui ne fishing village något helt annat och en bra bit mer österut.

I Mui ne ligger alla restauranger med några få undantag efter en och samma gata. På höger sida är stranden med hotellen och ofta lite dyrare restauranger. På vänster sida ligger således generellt lite billigare alterantiv. Listan nedan är inte rangordad utefter vilken som är bäst utan i en fallande skala geografiskt om du precis kommer från Phan thiet. Jag har markerat våra favoriter med ♥!

senast uppdaterad 1 maj 2014

CAY BANG ligger precis nedanför Sealinks. Populärt bland vietnameser. Det här var vår absoluta favoritrestaurang när det gäller skaldjur. De färska vårrullarna har en otroligt god sås som passar fint till övriga rätter. Vi beställer alltid krabba med tamarind här. “Sweet and sour squid” är också ett säkert kort. Restaurangen kan se tom ut från vägen men de har så otroligt mycket platser så det blir aldrig fullt här. Kom tidigt för solnedgången och sitt en trappa ner för bästa utsikt. Blogginlägg om Cay Bang hittar du här.

HOA VIEN BRAUHAUS (24D Nguyen Dinh Chieu) Mui ne har ett eget bryggeri! Kanske inte någon hipsteröl men det är ett kul stopp om du gillar öl. Maten är sådär här (jag har inte provat men maken har) så promenera över till Cay Bang istället när du blir hungrig.

DEJAVU har vi bara ätit på en gång och det var i samband med en privat fest i deras trädgård som de caterade. Maten var bra den gången men jag kan alltså inte uttala mig om den ordinarie menyn. Ett plus för denna restaurang är att de har en bra lekplats på gården. Det är inte så många restauranger i Mui ne som tillhandahåller det.

CHO CA har vi varit på en gång och aldrig mer. Riktigt uselt. Det ser ut som om de har “fine dining” utifrån gatan men är inte bra alls. Undvik!

RATINGER LOWE (32 Nguyen Dinh Chieu) är en tysk restaurang. Vi hade inga planer på att gå hit. Men så var det en kulen stormig höstkväll när tyfonen var på väg till Vietnam och tysk rustik husmanskost lät lite lockande. Det är faktiskt helt ok här. Kanske inte på priolistan om du har ett kort stopp i Mui ne men det var faktiskt bättre här än vad jag trodde.

NGOC PHUONG (34 Nguyen Dinh Chieu) är en vitnamesisk restaurang som vi har ätit på ett par gånger. Servicen är ganska ostrukturerad. Maten helt ok och du har bra utsikt över gatulivet.

♥ NAM THO 1 Här har vi ätit regelbundet. Prisvärt. Både skaldjur och vietnamesiska rätter är bra. Deras friterade nam tho rolls (friterat vitt bröd med räkor)  är löjligt goda att äta i väntan på middagsmaten. Allt friterat är förresten bra här, så kom hungrig. Barnen brukar äta deras fish fritters med pommes frites, alternativt deras  Cashew Chicken. Har de mest påfyllda vinglasen i byn och är  antagligen billigast på glass som endast är 16000 dong/kula. Blogginlägg om Nam tho 1 hittar du här.

NAM THO 2 Samma ägare som ovan. Kanske något mysigare lokal. Har en något intensiv “grandma” som jobbar här. Antingen så kan man uppfatta det som charmigt. Eller som vansinnigt jobbigt.

ARARAT är en populär armenisk BBQ restaurang. Bra och vällagad mat om du är nyfiken på det armeniska köket occh ryska klassiker. Här finns även lokalt drakfruktsvin på menyn.

NUMBER 1 var den restaurang som vi åt vi på den allra första kvällen. Maten är riktigt usel. Ägaren dock mycket populär bland sina landsmän vilket förklarar dess populäritet eftersom det ofta är fullt här. Men de kommer kanske snarare för billig vodka än maten. Undvik alltså.

SANDALS ären av mina absoluta favoriter och ligger inne på Mia Resort. Här har vi firat födelsedagar och ätit en fantastisk juldagslunch. Ett bra ställe om du vill fira något speciellt. Maten är bra men är lite ojämn ibland. Men man blir förlåtande på grund av den fantastiska atmosfären. Desserterna är mycket bra. Jag väljer gärna linguini med skaldjur här och det brukar alltid finnas ett bra “kvällens erbjudande” som är prisvärd. Blogginlägg om Sandals hittar du här.

SHREE GANESH  har jag ätit hos en gång i veckan sen jag vet inte när. Alltid bra. Är den restaurang jag kommer sakna mest från Mui ne. Bra vegoalternativ. Jag äter oftast Vinaloo, Kadai eller Jalfrezi. Var tydlig med att du vill ha chilihet curry annars så kommer den mild. Prisvärt husvin med Las Moras för 60´/glas. (obs! sitt inte en trappa upp eftersom hela golvet gungar). Blogginlägg om Ganesh hittar du här.

GOOD MORNING VIETNAM Har ätit här en gång och aldrig mer. Riktigt kasst faktiskt. Finns bättre italiensk mat i byn om du vill ha pizza.

SANTIMATTI drivs av en italienare som även har Capriccio. Bra pizza. Lite dyr kanske (179´). Har sicilianskt vin på glas. Observera att deras moms tillkommer på alla rätter i menyn (står finstilt på första sidan i menyn). Har en ost och charkdeli gömd (!) längst in i restaurangen om du vill handla med dig något. Ostarna kostar 100-170´/100 gram.

CAPRICCIO har ungefär samma meny som Santimatti. Har ätit en grym charkbricka här. Har du otur så spelar grannrestaurangen musik på högsta volym, varför jag egentligen rekommenderar Santimatti mer för atmosfären.

♥ BREEZE  tillhör Mui Ne Hills. Du går alltså uppför en gränd i fem minuter och fårt en vidunderlig utsikt över Mui ne. Vi brukar gå hit en tidig eftermiddag och nyttja poolen innan middag. Bra drinkar. Trevlig personal och engagerad ägare. Maten är ok, det är utsikten och poolen som är mervärdet här. DJ brukar spela bra musik redan på eftermiddagarna. Hamburgarna har varit ett säkert kort för barnen när vi har vart här.

HILLS SMOKED RESTAURANT är nyöppnat och ligger till vänster i gränden på vägen upp till Mui ne Hills. Kan bli riktigt bra. Mysigt. Bra familjeställe. Bra hamburgare. Jag är löjligt förtjust i deras BBQ Memphis sandwich som liknar klassisk pulled pork. Har rökt bacon som är lite av deras signaturgrej. Ok priser. Servering tar lite tid så var inte för hungrig när du kommer hit.

SUKHOTHAI ligger inne på Sunsea resort.  Lite dyrare meny. God thaimat. Har även lite blandad meny som tex inkluderar bruschettas med varm getost och anklever för den som är abstinent.

KATIES COFFEE HOUSE (115 Nguyen Dinh Chieu)har bra kaffe och frukost. Blogginlägg om Katies hittar du här.

JIBES BEACH CLUB (90 Nguyen Dinh Chieu) har en BBQ-buffé på lördagarna för 300´inklusive en cocktail. Inte superbilligt men våra barn har ätit gratis på buffékvällarna. Buffén har varit liten och fräsch och alltid haft något åtråvärd udda rätt med tex coucous och fetaost. Trevlig avslappnad atmosfär. Bord kan behöva bokas på helgerna.

BAMBOO BAMBOO RESTAURANT (131 Nguyen Dinh Chieu). Prisvärt. Vi har gått hit för att thai-mat. Det är väldigt få restauranger som serverar thai så hit går jag gärna för en grön curry. Mycket familjärt och vänligt.

BELLANY BAR finns på två ställen i byn. De har god prisvärd glass som även återfinns på flera restaurangmenyer. Kokosnöt och kaffe är ju så klart två av mina favoriter. Och Mint-choklad!

SINDBAD är också en av mina favoriter i byn. Bra vegoalternativ (som ofta saknas i Mui ne). Jag älskar verkligen allt på deras meny. Snabb service!  Har Dr Pepper i kylen! Bra takeaway! Blogginlägg om Sindbad hittar du här.

MR CRAB  (110 Nguyen Dinh Chieu) ligger strax innan Bo ke-området. Prisvärt. Mysigt om du får ett bord vid strandkanten under det stora trädet. Maten har varit lite  upp och ner här men kompenseras av det ljuvliga läget. Servicen är också ojämn men samtidigt så gillar vi stället så där lite med hat-kärlek. Bonustips:  Hålet-i-vägen till höger om restaurangen brukar ha bäst utbud på Dalatmjölk, yoghurt och ost. Blogginlägg om Mr Crab hittar du här.

BO KE-OMRÅDET ta en taxi ungefär till Nina Spa och promenera sen efter stranden.  De små restauranger är ökända för dålig hygien och jag kan tyvärr inte rekommenderas någon av dem. Men det är mysig promenadsträcka för dig som vill ta lite fina bilder från Mui ne. Här hittar du nygrillad krokodil om du vill….

LA BOUQERIA har ambitioner att servera medelhavsinspirerad mat. Lokalen är fantastisk  men ligger lite fel till på kartan. Inte superbilligt och maten är tyvärr inte något speciellt. Mysig bar för drinkar men dyrt trist vin. Har ett inrett rum för barnhörna med ritpapper, böcker mm. Obs! Har inga tapas trots att de marknadsför sig som en tapasbar.

12 kommentarer

 1. Lotta

  Har ni slutat blogga? Saknar er/Lotta

  1. Elin

   Hej Lotta! Såg din kommentar först nu! Jomen vi finns här bakom kulisserna! Idag har det kommit två inlägg 😀

 2. Åsa

  Hej, läser med iver din blogg när det gäller Mui Ne, och undrar om du har tips på vara man ska bo om man reser ensam med ett barn i 5-6 års åldern, och kanske tips på vad man kan göra. När är det bäst att åka dit om man vill sola och bada i lagom värme? Är boende i fiskebyn något du kan rekommendera? Har du skrivit något om Hoi An och hur man bäst tar sig dit? Tänker att vi utgår från HCMC. Hoppas du inte misstycker att jag ställer alla dessa frågor trots att du har en matblogg/Åsa

  1. Elin

   Hej Åsa! Så klart du får ställa frågor om Mui ne! Spontant tänker jag att det skulle vara mysigt att bo på “Mui ne Hills“. Det är samma ägare som har en restaurang som heter Breeze. Det ligger ganska mitt i Mui ne men inte efter stranden, från vägen är det ca 5 minuter upp för en backe. De har en egen pool och mäktig usikt över havet. Gillar du yoga så har de både morgonklasser och eftermiddagsklasser. Jag har inte sett deras rumm men Breeze är väldigt populärt och fräscht.

   Vi har ju vart i Mui ne under alla årstider. “Högsäsong” är december-januari fram till till “tet” som är kinesiskt nyår. Det regnar inte överhuvudtaget vintertid men jag upplever regnet på sommaren som ganska lättsamt, korta intenstiva skurar. Det blåser så klart mkt mer på vintern, det är ju det som lockar alla kite-surfare 🙂

   1. Elin

    Nej vi har inte vart i Hoi An. Jag gissar att man enklast gör långfärdsbuss i två steg med tex stopp någon dag i Nha Trang.

 3. Middag på Lam Tong – eller när jag insåg det fantastiska med tamarind » Tre tjejer i köket

  […] Listan på alla restauranger som vi ätit på i Mui ne hittar du här! […]

 4. Favorit i Mui ne: Shree Ganesh » Tre tjejer i köket

  […] Listan på alla restauranger som vi ätit på i Mui ne hittar du här! […]

 5. Favorit i Mui ne: Nam tho 1 » Tre tjejer i köket

  […] Listan på alla restauranger som vi ätit på i Mui ne hittar du här! […]

 6. Favorit i Mui ne: Cay Bang » Tre tjejer i köket

  […] Listan på alla restauranger som vi ätit på i Mui ne hittar du här! […]

 7. Favorit i Mui ne: Sindbad » Tre tjejer i köket

  […] Listan på alla restauranger som vi ätit på i Mui ne hittar du här! […]

 8. Mui ne: Mr Crab, och den vilda jakten på mjölken » Tre tjejer i köket

  […] Listan på alla restauranger som vi har ätit på i Mui ne hittar du här! […]

 9. Mui ne: Katies Coffee House » Tre tjejer i köket

  […] Listan på alla restauranger som vi har ätit på i Mui ne hittar du här! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.