Lite påskinspiration

I vår familj har vi alltid varit lite dåliga på att skapa matrelaterade påsktraditioner. På påskbordet tenderar det att bli ungefär samma rätter som vid jul och jag gissar att vi inte är ensamma om det. Mammas übergoda inlagda sill och de magiska köttbullarna är så klart självskrivna tillsammans med de obligatoriska äggen, men i övrigt har vi inga måsten.

Vad äter ni i påskhelgen? Blir det lite samma lika som på julbordet? Äter ni lamm? Några andra favoriter? Berätta gärna i kommentarsfältet!

Jag har gjort en djupdykning i vårt arkiv för att hitta rätter som i alla fall jag kan tänka mig att laga under påskhelgen. Håll tillgodo!

4 kommentarer

 1. Hanna

  Vilka fina tips, jag har bokmärkt några. Hinner inte med dem i påsk, men vissa recept passar ju vår och sommar i allmänhet och inte bara påsken. Tack för inspiration!

 2. Pralin från matmedmera

  Fin tips Här lite löjrom från kalix och vill göra liknande bakelse

 3. johanna

  vi bjuder alltid in till brunch på påskafton. Smoothie, amerikanska pannkakor, ägg, bröd, yoghurt med knaprig müsli och en massa goda sylter, jordnötssmör, frukter, lönnsirap. sen blir det äggjakt i trädgården.

 4. Påskrelaterade sista-minuten-tips » Tre tjejer i köket

  […] påsktips från arkivet? Helena har massor av fina tips i det här inlägget. Lagar du lammstek så får du inte glömma myntasåsen! Den här solgula mandeltårtan gör jag […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.