Blossa 08

Det kanske är lite väl tidigt att börja prata om glögg redan i september, särskilt som det senast igår var lite sommar i luften igen. Men hur som helst, årgångsglöggen från Blossa är ju ett kärt och återkommande ämne här i bloggen så hur ska man kunna hindra sig?! 🙄

Årets årgångsglögg från Blossa

I årets glögg har vi tagit tillvara det typiskt svenska med smaken av blåbär och med en ton av kryddnejlika. Bäret ger glöggen en vacker färg och en unik karaktär.

Precis som tidigare år finns det speciellt framtagna recept till glöggen och i år är de skapade av landslagskockarna Carina Brydling och Peter Jelksäter. Spontant känner jag att den frusna mandel- och kolakrämen med blåbär och dajmkulor är något jag definitivt måste prova!

Ända tills den 3:e november får man ge sig till tåls för då är det säljstart. Sen finns det ju högst personliga regler som säger att man inte får börja dricka glöggen förrän första advent, eller hur Helena?! 😉

Foto: Pressbild från Blossa.se

Lunch på Kafé Imperiet

I botten av Skrapan på Götgatan ligger Kafé Imperiet och dit går jag ganska ofta och äter lunch. De brukar ha en dagens kött och en dagens fisk för 85:-, och så finns det alltid en sallad, en soppa och Imperiets köttbullar på menyn.

Lunchen är kanske inte den billigaste, men det känns alltid prisvärt. Fräscht, vällagat och med fina smaker. Sen gör det ju inget att de har världens godaste mörka bröd i brödkorgen! 🙂

Fisk- och skaldjursfrikassé
Fisk- och skaldjursfrikassé

Kafé Imperiet ligger på Götgatan 78 och närmaste t-banestation är Medborgarplatsen, uppgång Folkungagatan.

Tid för plommon

De frukter och bär som är förnippade med en viss årstid är extra goda. Förmodligen för att tillgången är begränsad och för att de hör ihop med särskilda tillfällen. Nu är det plommontider och i brist på ett eget träd bär jag hem påsar från Hötorgshallen eller mataffären. Söta, men ändå fasta i köttet. Goda att äta precis som de är. Bäst plommon, alla kategorier, fanns i farmor och farfars trädgård strax utanför Karlskronas centrum. Där åt jag och mina småsyskon plommon tills våra magar sa ifrån.

Jag äter allra helst både plommon och körsbär helt naturella. Direkt från trädet om jag har chansen. Hur gör du?