Glöggafton 2007

Förra lördagen gick årets glöggafton av stapeln och vi var nio personer som drack Blossa 07 och överdoserade på sötsaker. :mrgreen:

Julgodis
På fatet uppifrån och ner, vänster till höger: pepparkakstryffel, kanelhjärtan, pepparkakor, rocky road och hallon/lakritskola

Bland det egentillverkade fanns Christer Lingströms pepparkakstryffel, Leila Lindholms Rocky road, Alice Brax hallon- och lakritskolafudge och så en favorit från tidigare år sockersalta kryddnötter. Dessutom serverades lussekatter från Thelins, kanelhjärtan från Stadsmissionens julmarknad och Annas pepparkakor.

Enklast att röra ihop var rocky road, men smakmässigt var min absoluta favorit Alice kolor – mums! Funderar på att göra en batch till och ge bort i present!

Jag hade ju faktiskt tänkt göra saffranslängderna med vit choklad som Erika tipsade om, men när det väl var dags att köpa råvaror och starta tillverkningen hade de trillat ur minnet. Nästa år kanske?!

4 kommentarer

 1. Alice

  Vad roligt att du gillade kola-fudgen! Lakrits och hallon är en genialisk kombination.

 2. Erika

  Lite tidigt kanske men igår körde jag första saffransbaket. Att frivilligt ställa sig med en 1-liters deg, och ungarna (3 + 5 år) tror jag inte jag gör om….

  Dock blev bullarna supergoda! Jag skär bullar av de rullade längderna, betydligt enklare vid fikat!

  Får se om du vågar dej på dem iår Maria… 😀

 3. Maria

  Tack Erika för att du påminner mig om min nemesis – saffransbrödet! :mrgreen:

 4. Repris: Julgodis och julbak » Tre tjejer i köket

  […] gjorde jag pepparkakstryffel, rocky road och supergod hallon- och lakritsfudge. Elin bakade biscotti med apelsin och vit choklad och julgodis i form av fikonbollar och […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.