Skulle du ha choklad på gösen?

Vi har just öppnat en flaska Chateau Musar här hemma och googlar lite på det libanesiska vinet. Systembolaget föreslår att det ska serveras till chokladgratinerad gös med fruktsalsa och klyftpotatis. Tanken är alltså att mörk choklad ska rivas över fisken innan den åker in i ugnen. Låter det gott? Jag kan bara hoppas att Musarvinet tar bort smaken från maten så fort som möjligt! Huh!

9 kommentarer

 1. Maria

  Hu, det där receptet lät förfärligt! Stackars gösen…

 2. Översättarhelena

  Så utomordentligt vidrigt!

 3. Charlotte

  Tja…. värt att prova kanske? Men ge inte Abba´s griller i huvudet nu (vi vill inte se en Kalles kaviar med choklad-ränder..)

 4. Lotta

  Huh, låter horribelt

 5. Pytte

  Som en fisk-Gino… Kanske funderade receptkreatören en stund och kom fram till att chokladen skulle känna sig obekväm och ur kontext där den låg alldeles ensam på gösen, varvid han eller hon ville skänka den trygghet och sällskap i form av en fruktsallad? Ett litet tomtebloss på det och firren hade fått partaja på riktigt!

 6. Pernilla

  Men systembolagets receptförslagsgenerator är ju knäpp… den har föreslagit allt möjligt konstigt när jag försökt använda den… typ räkor till amarone…

 7. Fröken Dill

  Choklad och fisk låter verkligen äckligt. Jag skulle möjligen kunna tänka mig choklad i matlagning om jag någon gång skulle få för mig att göra mexikansk mole-sås, men den äter man inte till fisk.

  Hälsningar från fröken Dill

 8. Kurt

  Varför vara så fördomsfulla, det finns ju många intressanta chokladrecept som dessutom har vetenskaplig grund:

  White chocolate soufflé with caviar
  Chocolate tagliatelle with parmesan cream

 9. Roger

  Nja, det låter inte som en höjdare precis, men mörk choklad i sås fungerar ju!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.