Te från Dilmah

Dilmah är ett populärt te från Sri Lanka som just nu introduceras här i Sverige. Det har funnits på hotell tidigare men nu går det även att hitta på ICA. Dilmah är mån om att leverera ett färskt te som packas ett fåtal dagar efter skörd i täta kuvert (se bild nedan) som ska bevara den rika aromen. Vi fick ett gäng tepåsar har prova till matbloggen och nu har det druckits tekoppar morgon middag och kväll här borta. Lite sammanfattning kommer här:

Roobios: Ett ekologiskt rött te. Nja sådär tycker jag. Jag är inte så förtjust i Roobios i vanliga fall heller.
Green Tea Moroccan Mint: Doftar mycket mynta och är helt ok.
Blueberry: Nja det här var inget vidare. Blir något bättre med mjölk i. De kommer nog ligga i skafferiet i all evighet är jag rädd för.
Ginger spice tea: Ett svart te med ingefära. Det här ett te som jag har bjudit vänner på och som många gillar!
Darjeeling tea: ett lättsamt grönt te som jag tycker om. Gott vardagste!
Green Tea with Jasmine: det här är också en av mina favoriter. Jag har redan gjort av med alla påsar. Jasminete kan vara lite knepigt, långt ifrån alla gillar det och det här en fin variant som jag gärna köper på mig och har hemma till kinesisk middagsmat.

Helt klart, de gröna teerna blev mina favoriter och ingefärsteet var det som har gått hem mest bland våra fikande gäster! Sedan gillar jag att tepåsarna är så välförpackade -perfekt när man ska fika utomhus eller på resan. Tepåsarna säljs i 25-pack och kostar ca 32-36 kronor i butik vilket känns prisvärt.

7 kommentarer

 1. Ninni

  Färskt te är en myt. Inget te är färskt, allt te är torkat. Så hela konceptet med att packa teet “några dagar” efter skörd är bara en marknadsföringsluring och har inget att göra med eventuell kvalitet på teet.

  Te som dessutom smaksätts med kryddor/frukter etc är nästan alltid av mycket låg kvalitet, det finns ju ingen anledning att köpa in ett fint te och sedan blanda in mango eller vanilj, ingen kommer någonsin kunna avgöra själva teets kvalitet.

  Te av hög kvalitet köper man inte på ICA, utan på nätet, t ex http://www.gronateimporten.se

  Hallå, det är tepås-te ni snackar om 😉

 2. Linruz

  Roligt med ett annorlunda påste. Kan ju inte alltid ha löste och då är ju påste en jättebra lösning. Kan bli en test nästa gång det är dax att handla te. Kram kram

 3. Pernilla

  Men men … Dilmah teer köpte jag ju för flera år sen på “mitt” ICA, och inte är det nåt att hurra för, tycker jag.

 4. Elin

  Ninni, vi kan kanske får kalla det “mindre gammalt” eller “packat efter bästa förmåga” då 😉

  Linruz, påste är ju trots allt till budgetpris, vi har fem burkar Kusmi här hemma, dom är jättefina, men det är ju ganska dyrt i kilopris. Man får jämföra påste med påste helt enkelt 🙂

  Pernilla, oupsan, jag läste bara pressrelasen om att det var nytt på ICA nu i börja av oktober så det var kanske inte helt sant då!

 5. KarinW

  De där teerna har jag druckit på hotell som ni säger och jag har gillat dem. Har man bråttom så får det bli en påse!
  Ska hålla utkik!

 6. Ola

  Svar till Ninni:
  Hej Ninni
  Det vore jättekul om du hörde av dig till oss som har agenturen för Dilmah sedan 8 år och direktimporterar teet. Vi besöker även Dilmah och deras plantager på Sri Lanka regelbundet, minst en gång per år. Vi vill gärna berätta hur det ligger till, eftersom du tyvärr har fel i sak på samtliga punkter när det gäller just te från Dilmah.

  Dina kommentar är dock korrekta när det gäller många traditionella påsteer. Det här är alltså ingen “marknadsföringsluring”. Med “luringar” överlever ingen så värst länge eftersom vi konsumenter inte är dumma, eller hur? 🙂

  Vinterhälsningar
  Tekompaniet
  Ola Andersson
  08-556 338 40

 7. Lesley

  🙂

  Dilmah tea is in my mind the best in teabags. Their Darjeeling bags travel with me in my handbag wherever I travel. Far far better than any other bags. I too like their Rooibus.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.