Gott bröd till buffén

Ett lite lyxigare bröd med fyllning pimpar vilken buffé som helst. Leila Lindholms italienska bröd tortano (recept finns här) är en riktig höjdare och passar så klart extra bra tillsammans med italienska smårätter. Fyll brödet med den ost- och skinksort som du gillar och glöm inte oliverna. Något pålägg behövs inte vid serveringen!

Bilden är från min brorsons dop för ett par veckor sedan. Jag fixade en minibuffé med fläskfilé, rostbiff, potatissallad och ett par såser och lillkillens mormor bakade det goda brödet. Jag har alltså inte gjort det själv, om nu någon trodde det. 🙄

Behöver du buffétips? Kolla in mitt inlägg från förra sommaren här.

Brödrecept ur Ragazze-arkivet (extra bra till buffé):

Picknickmackor med ägg och kryddkrasse

På helgens picknick vid Drottningholms Slott hade vi bland annat med oss äggmackor med kryddkrasse. Jag hittade receptet på Lantmännens hemsida och det här blev matiga mackor som kompletterades med en stor fruktsallad till efterätt.

Äggröran i det här receptet räcker till 6 smörgåsar med ”dubbla bröd”. Jag använde riktig majonnäs eftersom det är den som vi brukar ha hemma och Lätt crème fraiche.  Äggröran varvades med rucola mellan två skivorsom sedan delades i två delar.

Picknickmackor med ägg och kryddkrasse

  • 6 hårdkokta ägg
  • 1 ask kryddkrasse
  • ett litet äpple
  • 2 små salladslökar
  • 0,75 dl majonnäs
  • 1,25 dl créme fraiche
  • 1-2 msk citronsaft
  • 1 msk senap
  • smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar
  1. Tärna de kokta äggen och lägg i en större skål.
  2. Klipp ner kryddkrassen.
  3. Tärna äpplet i små bitar och blanda ner.
  4. Skiva salladslök tunt och vänd ner.
  5. Rör ner majonäs och creme fraiche.
  6. Smaka av med citronsaft, senap, salt och peppar.

Dagens flopp: Kalles Prickiga

Kalles Prickiga dök upp som produktprov häromveckan. Krämig färskost blandas ut med en gnutta Kalles kaviar. Gott eller inte?

Njae. Det blir något salt och syrligt som känns omöjligt att blanda med något mer. Det kanske är så att jag är så tråkig att klockorna stannar men jag tror på kaviar för sig och färskost för sig. Jag tror faktiskt inte på den här idén och trycker på floppknappen!

Tagliolini med rökt regnbåge, gröna ärtor, dill och parmesan

Maken slängde ihop den här pastan på en höft och resultatet blev galet gott så vi måste memorera det här för framtiden.

  • Vi fyndade rökt regnbåge för 49.90:-/kg som alltså är hela grejen med den här pastan. Rökt regnbåge är perfekt vardagsmat då den inte behöver tillagas. Det är bara att rensa och dela i bitar.
  • När det gäller pastan har vi fått en hang up på en färsk tagliolini som vardagspasta.
  • Gröna ärtor frästes i lite smör tillsammans  med lite färsk dill och citronjuice.
  • Precis innan serverering rördes fiskbitarna ner i stekpannan.
  • Endast salt och peppar behövdes innan fisken toppades med en odräglig mängd riven parmesan.

Salladstopping från ICA

Här är en skåpvärmare som jag har haft god nytta av på sistone för att uppgradera enkel vardagsmat. På ICA finns den här påsen kallad ”salladstopping med pumpafrön, solrosfrön och pinjenötter”. Ingen avancerad blandning kanske men den har hängt med lite överallt sista veckan. Ovanpå baguetter, i en riktigt lyckad smulpaj med hallon och rabarber. Eller som på bilden nedan. I den busenkla salladen med söta cocktailtomater, ruccola, fetaost, balsamvinäger och olivolja. Ny favorit!