Att hinna umgås – med eller utan mat

När vardagen rullar på i ett högt tempo och stressen ligger som en våt filt över tillvaron tycker jag att det är svårt att ha tid och energi över för att umgås med vännerna.

För att bryta den där trista trenden testade jag och och vännen Bodil ett nytt grepp i förra veckan. Jag hängde med och hämtade hennes son Hugo, 1 år och 5 månader, på dagis, gjorde ett stopp på ICA och landade sedan i deras  bo. Hugo fick sitta på diskbänken och plocka i sig cocktailtomater och plommon medan Bodil och jag hackade grönsaker och bakade potatisar. En timme senare åt vi tillsammans och det var veckans mest trevliga och händelserika middag.


Hugo äter cocktailtomater och plommon – på diskbänken

Jag promenerade hem över S:t Eriksbron ett par timmar senare med hjärtat fulltankat med den allra bästa energin.  Några trerättersmiddagar eller besök på flotta krogar behövs definitivt inte för att umgås. Varför inte laga en helt vanlig middag tillsammans mitt i veckan? Det allra viktigaste är ju att träffa dem man tycker om! Och om sällskapet dessutom tycker det är ok att jag har ett par mysbrallor med mig i handväskan som åker på fortare än kvickt, kan åtminstone inte jag klaga.

14 kommentarer

 1. Maria

  Hos oss är man välkommen i mysbrallor! 😀

 2. Elin

  Åh vilken liten darling!

 3. Ossimama

  Låter hur härligt som helst. Roligt att du har med dig mysbyxor i handväskan :mrgreen:

 4. Fröken Dill

  Vi stressade stockholmare är alldeles för dåliga på att spontanumgås! När jag var singel för några år sedan hade jag i alla fall EN underbar kompis som både bodde på vägen hem från jobbet och tyckte det var helt OK att jag med kort varsel tillbringade många fredagskvällar hemma hos hennes familj.

  Vi lagade fredagsmysmat tillsammans och min kompis kunde ju i vilket fall inte gå ut så ofta eftersom hennes barn var små. Hon hade dessutom en extremt kvällstrött man varför det mest var hon och jag som njöt av att slappa framför TV:n med varsitt glas fredagsvin. Underbart!

  Minns fröken Dill

 5. Susanna B.

  Det är helt rätt att spontanumgås utan för komplicerad mat. Förra veckan kom en kompis med två barn över och jag gjorde tacos. Hon hackade grönsakerna. Man får inte tappa bort vardagstillfällena!

 6. Erika

  Ett annat tips som vi som småbarnsföräldrar gillar, är att bjuda hem till frukost/brunch på helgen. Man är liksom ändå uppe…. 😀 Sist när vännerna kom, hade jag äggröra, bacon, amerikanska pancakes, massa bröd och pålägg samt kaffe o te. Det blev en väldigt lång och god frukost. När ungarna var klara satt vi lungt kvar ett tag till och mumsade. Rekomenderas!!!

  Just pancakes har jag trillat dit på. Har ett kanonrecept och skulle kunna göra dem minst en gång i veckan. T.o.m. ungarna har lessnat lite på dem, men inte jag… :mrgreen:

 7. Anna

  Brunch är gott! Erika! Du kan väl lägga in receptet på pannkakorna du skrev om i din kommentar! 🙂

 8. Maria

  Anna: Ifall Erika inte återkommer med sitt recept kan jag tipsa om att de här pannkakorna brukar bli bra!

 9. Erika

  Hejsan. Det var helt annat recept Maria länkade till, så jag skriver det som jag kör med. Det blir ca 16 st, rätt tjocka.

  6 dl mjöl
  4 msk socker
  2 tsk bakpulver
  2 tsk vaniljsocker
  1 tsk bikatbonat
  2 krm salt
  7 dl filmjölk/yoghurt
  1 dl olja (inte olivolja!)
  2 äggulor
  2 äggvitor

  Blanda alla torra ingredienser. Häll i fil, olja och äggvitor, blanda till klumpfi smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Grädda på medelvärme i teflonpanna utan fett. Det är läge att vända när luftbubblorna börjar spricka, det kan ta ett tag, de ska bli gyllene. Servera med smör (flytande margarin funkar) och sirap.

  Ibland struntar jag i att vispa äggvitorna utan kör ner hela ägg i smeten, de blir inte lika fluffiga och höga men smakar lika bra. Om inte all smet går åt så håller den ett par dagar i kylen, bättre att servera nygräddade än uppvärmda. Till brunchen gräddar jag i förväg och varmhåller i ugn. Det är maffigt att ställa fram ett fat med en jättehög pannkakaor på bordet. 😀

  Åh vad hungrig jag blev nu… :mrgreen: Lycka till!

 10. Elin

  Det lät gott! vi gör några liknande på helgen till lunch ibland 🙂

 11. Tre tjejer i köket » Gästblogg: Erikas pannkakor

  […] Erika: Hejsan. Det var helt annat recept Maria… […]

 12. Anna

  Tack Erika för pannkaksreceptet! Vad roligt, det måste jag bara prova! Med krusbärssylt och vispgrädde till kanske…. Mmmm…

 13. Hemmafrukost – varför inte med vänner? » Tre tjejer i köket

  […] läsare minns kanske mitt inlägg om hur jag och vännen Bodil försöker hitta tillfällen att ses trots att vardagen rullar på och […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.