Dagen då Bosarpkycklingen flyttade in

I söndags var det storhandling på Coop och plötsligt låg den där. Bosarpkycklingen. Jag har läst om den ett antal gånger men aldrig sett den i någon av våra förortsmataffärer. Men nu var den där som sagt och dags att se vad den gick för. En ekologisk och KRAV-märkt pippi helt enkelt.

Maken roddade på i köket och presenterade en helstekt kyckling med ugnsbakade grönsaker, pumpapuré och skysås. Man får så skyhöga förväntningar när man testar något så hajpat och omtalat. Just därför tror jag att vi var extra kritiska när vi satte oss ner för att äta.

Allvarligt talat. Hur ska vi någonsin kunna äta någon annan kyckling. Det här är den godaste kyckling som någonsin kommit ut ur vårat kök. Så galet gott! Saftigt! Mört! Barnen åt så ivrigt att en av dem bet sig i fingret och stortjöt. Ett tag var det nästan lite halvkaotiskt vid bordet där barnen ylade efter mer.

Kycklinglåren var det huggsexa om. Jag blev visst mutad med ett glas extra vin för att maken skulle få de sista kycklingbitarna til sin matlåda. Vinet var för övrigt fantastiskt goda Tommasi Ripasso. Det blev verkligen en lyckad söndagsmiddag!

Förresten trodde jag att KRAV-märkt kyckling skulle kosta mer. Den här kostade 73 kronor/kilot och det kändes verkligen som att vi fick ut mycket kött av den. Det lätt nördige maken gick ut och vägde (!) benkrafset efteråt och räknade ut det var 234 gram benkrafs på 1,3 kilo kyckling. Det faktiska kilopriset var verkligen ingenting att tveka över. Skysåsen från kycklingen blev ju dessutom löjligt god.

Får jag välja mellan en Bosarpkyckling eller en av de dyrare köttbitarna i affären så vill jag verkligen ha Bosarpkyckling i första hand till söndagsmiddag! Amen!

10 kommentarer

 1. Dubbelörnen

  Har alltid tidigare köpt majskycklingen som också är helt gudomligt god! Testade Brösarparen o den är ännu bättre. Men har man en gång tillagat en majskyckling el en brösarpare så kan man inte äta en helt “vanlig” kyckling 🙂

 2. Nina

  Åhh, bosarpskyckling! Jag vet precis vad du menar, vi kan heller inte äta annan kyckling längre – nåja i nödfall så…
  Det är MYCKET mat för pengarna. Vi är till och med så pass präktiga att vi oftast kokar buljong på skrovet, det blir kanongottt! Buljongen fryser vi in och har till såser och till en thaisoppa med räkor.

 3. Fröken Dill

  Håller med om Bosarpskycklingen! Den är visserligen dyrare men alldeles väldigt mycket godare än konventionell kyckling! Både den goda smaken och den härliga konsistensen är bättre. Min mamma påstår att den smakar som “kyckling gjorde förr”. På den tiden fågeln var dyr finmat för söndagsmiddagen.
  Hälsar fröken Dill

 4. Marie

  Kanske en beskrivning på hur ni tillagade djuret? Hela middagen lät väldigt god.

 5. Elin

  Dubbelörnen, precis. Nu kommer det heta fulkyckling eller Bosarpkyckling i vårt kök 🙂

  Nina, det är inte präktigt, det är väldigt smart tycker jag!

  Frk Dill, och visst förtjänar den en plats på söndagsmiddagen på nytt, det tycker ivarje fall jag!

  marie, ska höra med maken om han vill bidra med någon kommentar om matlagandet, det var han som labbade ihop det här!

 6. Daddy-T

  Kul, det är sådana här kycklingar som gör att man kan börja njuta av en ugnsstekt kyckling som festmat.
  Det är likadant i Frankrike, det finns små “fulkycklingar” till lågpris men här är det de “Label Rouge” och BIO-märkta kycklingarna som dominerar hos handlarna och de smakar fantastiskt.

 7. Anna

  Hej!
  Nominerade precis er i matbloggstävlingen. Lycka till!! Ni är värda att vinna! 😛

 8. Anna B

  Har ätit den kycklingen i några år, bor i närheten. Den är verkligen gudomligt god och fått mig att helt ompröva mitt förhållande till kyckling!

 9. Gabriel

  Kyckling från Hagby Gård i Västerås är också supergod, stor och maffig.
  Prova även kött från Ejmunds Gård på Gotland, sjukt bra!

 10. Freedomtravel

  Ja, nu blir man ju verkligen sugen… måste nog titta efter den här kycklingen! Och Ripasso är ju aldrig fel 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.