Gästblogg: Erikas pannkakor

Jag lyfter upp Erikas pannkaksrecept från kommentarerna till ett eget inlägg så att inte Anna (och andra) missar det!
/Maria

Hejsan. Det var helt annat recept Maria länkade till, så jag skriver det som jag kör med. Det blir ca 16 st, rätt tjocka.

6 dl mjöl
4 msk socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikatbonat
2 krm salt
7 dl filmjölk/yoghurt
1 dl olja (inte olivolja!)
2 äggulor
2 äggvitor

Blanda alla torra ingredienser. Häll i fil, olja och äggvitor, blanda till klumpfi smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Grädda på medelvärme i teflonpanna utan fett. Det är läge att vända när luftbubblorna börjar spricka, det kan ta ett tag, de ska bli gyllene. Servera med smör (flytande margarin funkar) och sirap.

Ibland struntar jag i att vispa äggvitorna utan kör ner hela ägg i smeten, de blir inte lika fluffiga och höga men smakar lika bra. Om inte all smet går åt så håller den ett par dagar i kylen, bättre att servera nygräddade än uppvärmda. Till brunchen gräddar jag i förväg och varmhåller i ugn. Det är maffigt att ställa fram ett fat med en jättehög pannkakaor på bordet. 😀

Åh vad hungrig jag blev nu… :mrgreen: Lycka till!

6 kommentarer

 1. bakmammorna

  det låter underbart gott!!! nu blev jag också alldeles hungrig… attans…

 2. Erika

  Åh vad ni är gulliga! Måste berätta att mellansonen 4 år berättade för mormor att “det roligaste han gjort idag var att åka till Ica Maxi med mamma och handla bikarbonat”…. 😛 Jag visste inte ens att han uppfattade att jag sa att jag skulle ha det. Otroligt vad de snappar upp.

  Vad jag ska ha bikarbonaten till… :mrgreen: pannkakor och kanske mandelkubb om det blir nått kvar….

 3. Sandra drömkaka

  Åh pannkakor är ju hur gott som helst, ska prova detta recept tills vidare ska jag mumsa på cupcakesen jag bakade idag 🙂

 4. Catarina

  Jag måste tacka för detta fantastiska recept. Vi älskar att äta tjocka pannkakor till frukost och har testat många olika recept. Detta är utan tvekan det bästa vi stött på. Tack för att du delar med dig Erika 😛

 5. Erika

  Åh vad glad jag blir!!! Så roligt när någon provar och gillar det man tipsar om (och gillar själv)

  Tackar som tackar (som vi säger i norrland)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.