Hamburgare med inspiration från New Zeelandsresan

När vi var på Nya Zeeland i vintras noterade vi snabbt att kiwiburgers var populärt. De fanns till och med på McDonalds hamburgarmeny.

På ett ungefär (med viss variation) är det hamburgare med stekt ägg och skivade rödbetor. En god smakkombination om du frågar mig. Ananasskivor brukar finnas med på menyn på  Nya Zeeland men de hoppar jag över.

Ikväll åt vi hamburgare från Ejmunds som vi fyndat på COOP och varvade med just stekt ägg och inlagda skivade rödbetor. Som extra tillbehör ett par skivor kallrökt skinka. Det här är en riktig matig middag som inte kräver så mycket extra tillbehör!

Rödbetor inlagda i 1-2-3-marinad! Dock fick vi klara oss utan den fantastiskt goda nyazeeländska ölen från Monteiths.

5 kommentarer

 1. Sanna

  Jag har bott på NZ under en period och saknar så det goda och miljövänliga köttet. Härligt att se att ni tagit inspirationen hem med er i resväskan!

 2. Christer Erngren (@nukokarjag)

  Satt och drömde om Australien, Nya Zeeland och Sydafrika när jag surfade in här. Om jag säger så här. Jag blir inte mindre sugen nu 🙂 Fina bilder och spännande med Kiwiburgare som jag måste prova.

  1. Elin

   Jag gillar ju att göra reklam för NZ, så klart du ska åka 🙂

 3. Hamburgare med bacon, svamp och blåmögelost » Tre tjejer i köket

  […] hemma äter vi ofta våra hamburgare med stekt ägg och skivade rödbetor. Det är ett säkert kort som har uppprepats flera gånger än vad jag kan räkna. Så därför var […]

 4. The Dirty Burger » Tre tjejer i köket

  […] Kiwi-burger har fått hård konkurrens här hemma. Ni vet den där burgaren som är stående klassiker på vår middag-mitt-i-veckan-lista. I vinter har vi nämligen snöat in […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.