1-2-3-lag till grönsaker

Just nu upprepar vi oss i olika varianter på temat inlagda grönsaker. 1-2-3-lag är ju knappast mitt eget påhitt men ack så smidigt recept när man vill snabbt vill lägga in grönsaker! Vi går och okynnesäter dessa krispiga grönsaker från kylskåpet mest hela tiden. Eller som häromkvällen när vi toppade levainbröd med pulled pork med inlagda grönsaker. Suverän latmat! Vilka grönsaker brukar du lägga in?

1-2-3-lag till grönsaker

  • 1 dl ättiksprit, (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  1. Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Rör om så att sockret löser sig.
  2. Häll lagen över tunt skivade grönsaker och låt svalna.
  3. Låt stå över natten. Förvaras i kylskåp.
Romanesco, blomkål, morotsslantar och smålök. Några kryddpepparkorn och lagerblad fick hänga med ner i burken.
Gurka och rädisor som senare hamnade på en förrättstallrik med lax. 

Mer inläggningar på matbloggen:

Snabbinlagd gurka på mormor Sveas vis
Oskar marinerade rättika

6 kommentarer

  1. Xtian

    1-2-3-lagen är världsbäst! Nu blev jag lite inspirerad att lägga lite grönsaker också, tackar!

    1. Elin

      Kör på! Det räknas väl som fastfood 🙂

  2. Hanna

    Rödlök är suveränt. Särskilt till löjrom.

    1. Elin

      Bra tips! På toast?

  3. Hanna

    Detta måste jag prova!

  4. Hamburgare med inspiration från New Zeelandsresan » Tre tjejer i köket

    […] inlagda i 1-2-3-marinad! Dock fick vi klara oss utan den fantastiskt goda nyazeeländska ölen från […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.