Matspaning i Furuviksparken

Det har gått 25 år sen (minst!) sen jag var i Furuviksparken. Så när det kom en inbjudan i inboxen om att närvara på deras sommaröppning så var det hemskt roligt tacka ja. Jag var ju typ en tvärhand hög förra gången jag var där!

Vi har pratat i flera år om att åka hit med barnen men tänkt att det ligger så “långt bort”. Äsch, det är det ju inte! Vi tutade dit på knappt en och en halv timme. Jag såg även att tåget stannar typ utanför entrén – smidigt alternativ för den som inte tar bilen.

Det här blev en toppendag med fantastiskt väder och Furuviksparken är verkligen lagom stor för oss med tre småbarn mellan 1-6 år. Lagom mycket promenerande, kul utmaningar som att få besöka Wild kids-ön och slutligen kan man låta barnen åka sig trötta på tivolit. Puh!

Vi spanade runt lite på matutbudet under dagen. Tyvärr så var väl inte vår lunch i Cirkusrestaurangen något ess i rockärmen. Barnen åt pannkakor med sylt. Vi vuxna åt Furuviksburgare med pommes frites. Vad vi inte hade koll på var att Fiskeläget nere vid vattnet möjligen serverar lite trevligare lunchmeny. Dessutom ligger det lite mysigare till. Tips alltså till den som planerar en dag här.

Ovan: Furuviksburgare, ok inget revolutionerande matmässigt kanske. Dressing och sallad och typ inget mer. Till höger – menyn på Tyrol.

Dock finns det trevliga picknickmöjligheter i parken. Jag tror därför att vi laddar med en rejäl picknick nästa gång vi kommer hit. Tex att man har picnic längst ute på Äventyrsön.

I efterhand har jag också fått reda på att Furuviks brygga är nästgårds med parken har ett omnämnande i White guide. Kanske en tidig middag där innan man ger sig av hemåt igen? För till Furuviksparken vill vi absolut åka tillbaka till- så snart mellanbarnet passerat 110 cm och kan åka än fler attraktioner.

PS! Tummen upp för alla picnicställen i parken!

8 kommentarer

 1. Annika

  SÅ trevligt det verkar. Tusen tack för tipset! Nu när vi “blivit av” med lantstället vill vi ha bar tips på kul sommarutflykter som inte ligger för långt bort.

 2. Elin

  Åk såklart tycker jag 🙂

 3. Erika

  Testa fiskelägret nästa gång! De har finfin fisk och betydligt mysigare miljö. Ska dit på Sean Banan imorgon :mrgreen:

  1. Elin

   Det såg betydligt trevligare ut, vår matklocka ringde på fel ställe…

 4. Kerstin

  Håller helt med om maten! Cirkusrestaurangen är lätt ångestframkallande. Brukar åka till Furuvik med barnen en gång varje sommar tillsammans med kompisar som också har barn, och jag blev liksom du inbjuden till premiären. Annars brukar vi alltid ha med matsäck, men eftersom de bjöd på lunch nu så tog vi inte med egen den här gången. På premiären hade ju inte deras utomhusäventyrsbad, som ingår i entrébiljetten, öppnat ännu, men ett tips för barnfamiljer är att ta lunch- och badpaus och äta matsäcken där. Här har jag bloggat om besöket: http://kerstin.kokk.se/?p=13092

 5. Elin

  kul att se alla dina bilder, nästan lite förvånad att vi inte är med någonstans i bakgrunden… äventysbadet såg riktigt bra ut faktiskt, roligt att det finns mer saker att utforska där 🙂

 6. tina

  Åh, jag har inte varit på Furuvik sen jag gick på dagis, men minns att det var kul att åka dit.

 7. TBT – ett par svenska sommarpärlor » Tre tjejer i köket

  […] Ett blogginlägg om ett av våra besök finns här. En himla trevlig park med lagom-mycket-av-allt. I min glädjekalkyl så brukar jag räkna på att […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.