The Dirty Burger

Vår favorit kiwiburgaren har fått hård konkurrens här hemma. Ni vet den där burgaren som är stående klassiker på vår middag-mitt-i-veckan-lista. I vinter har vi nämligen snöat in på the dirty burger. Dock är det här mer en fredagsburgare. Den är saftig, smakrik och saknar all närvaro på grönsaker så när som på en tomatskiva. Vitlöksmajonnäsen ska vara stinn av vitlök att den nästan behöver förvaras i ett separat kylskåp. Och ibland är det här precis det som jag vill ha. Tur nog är inte maken svårövertalad!

På hamburgarbrödsfronten har vi konverterat till Brooklyn burger buns som har hittat ut till vårt förorts-ICA. Trötta fredagskvällar orkar vi verkligen inte stå och baka hamburgerbröd och jag tycker de här är himla bra. Jag såg förresten att Gateau säljer egna burgarbröd över disk som jag är nyfiken på, är det någon som har provat?

The Dirty Burger

En receptskiss.

 • hamburgare gjord på grovmalen högrevsfärs, salt och peppar – och inget mer
 • Brooklyn burger buns-bröd
 • vitlöksmajonnäs
 • karamelliserad rödlök, se nedan
 • vällagrad ost
 • bacon, gärna någon rökig
 • skivad tomat

Karamelliserad rödlök

 1. Skala, halvera och skär 2 normalstora rödlökar i tunna skivor.
 2. Stek löken mjuk med lite smör i en stekpanna.
 3. Tillsätt 2 msk strösocker och rör om.
 4. Häll över 2 msk balsamvinäger och låt löken småkoka i ett par minuter.

dirtyburger

6 kommentarer

 1. Kaskar

  Gateaus bröd är riktigt trevliga. De är av briochetyp så de är ganska frasiga (och kanske liiiiite för söta). Det verkar dock vara slump om de har några eller inte. Antingen så går de åt fort som sjutton eller så bakar de bara sporadiskt (eller bara till helgen som vissa påstår).

  Har man vägarna förbi Hammary Sjöstad kan man titta in på Magnus Johanssons bageri som säljer riktigt bra hamburgerbröd (de levererar till Flippin Burgers). Man kan köpa både färska och frysta till lite billigare pris.

  1. Elin

   Bra input Kaskar, jag köper på mig vid tillfälle 🙂

 2. Hanna

  Vilken god burgare. Mmm, vitlöksmajonnäs. 🙂

 3. Maria

  Allt blir bra med bacon och karamelliserad lök! 😀

 4. Foodstories.se

  Hej! Det låter som en grymt god burgare. Dock måste jag säga att Brooklyn Burger Bun inte alls tilltalade mig, tycker att brödet smakar lite för mycket och tar över. Gateaus bröd är desto bättre även om det inte heller är helt perfekt. Själv föredrar jag potato buns (som är svåra att få tag på här i Sverige om du inte har tid att baka själv) eller en vanlig brioche-fralla. Sötman i brödet gifter sig himla fint med sältan från köttet.

 5. Snabbfixad chokladtårta » Tre tjejer i köket

  […] har precis firat min bror som fyllt jämt. Förutom att fira honom med Dirty Burgers till middag (typ så här) så blev det så klart tårta. Till frukost! (Gissa om mina barn gillade […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.