Sommar med systrarna von Sydow


Foto: Tomas Yeh

För ett tag sedan hade Elin, Maria och jag turen att bli bjudna på mingel när systrarna von Sydow, Amy von Sydow Green och Ebba Kleberg von Sydow, firade sin alldeles färska kokbok “Sommar med systrarna von Sydow“. En bok full med recept för sommarens alla festligheter; picknick, brunch, mingel och kalas. Varje kapitel inleds dessutom med en kort berättelse och jag gillar att läsa om historien bakom de olika rätterna eller tillställningarna. Systrarna bjuder också på olika sorters tips; knep för att fixa en bra picknick och förslag på lekar t ex.

20120506-120922.jpg
Systrarna von Sydow signerar. Foto: Helena

Jag har hittat flera recept som jag kommer att prova framöver; örtkryddade parmarullar (recept nedan) dyker kanske upp på min födelsedagsbuffé redan nästa vecka, grilltillbehören i kapitlet 4th of July BBQ är lockande och så blev jag peppad fixa en afternoon tea-bjudning. Allra mest överraskande är nog ändå att jag blev riktigt sugen på att baka citrus-blondies och det får nog anses vara en smärre sensation eftersom jag är en bakanalfabet (för er som är nyfikna kan jag avslöja att Elin redan har testat och jag tror att det kommer ett inlägg om de där blondiesarna snart). Ett gott betyg till systrarna som har lyckats framkalla det där baksuget, med andra ord!


Att få en bok signerad är alltid kul! Foto: Helena

“Sommar med systrarna von Sydow” är somrig och full med inspiration och fina bilder. Jag kan tänka mig att det var en riktigt kul bok att göra tillsammans med sin syster.

Eftersom jag är en buffénörd hade jag gärna sett ännu fler smarta tips på smårätter, fiffiga röror och tillbehör för en smashing buffé. Boken innehåller lite för många bakrelaterade recept för min smak, men det har ju att göra med min noja för allt som har med mjöl och jäst att göra. 😉


Örtkryddade parmarullar, tortillapizza & minipizzor. Foto: Tomas Yeh

Ett av recepten jag fastnade för är de örtrkyddade parmarullarna. Det här receptet är bra att ugå ifrån och sedan smaksätta efter tycke och smak. Jag kan t ex tänka mig att det är gott att ha i soltorkade tomater och oliver och att blanda i de kryddor som finns i trädgården/på balkongen. Gör rullarna i förväg och förvara kallt. Smårätter som kan göras dagen innan är ju guld värda att ha på sin bufférepetoar.

Örtkryddade parmarullar, ca 10 portioner

10 skivor parmaskinka
200 g philadelphia cream cheese, naturell
1 dl rostade pinjenötter
ca ½ kruka hackad basilika
ca ½ kruka hackad gräslök
salt
peppar
1 tsk olivolja
ev. ruccola

Gör så här:

Lägg ut parmaskinkan på plastfolie. Rör ihop cream cheese, nötter och örter. Bred röran över parmaskinkan. Rulla ihop och täpp till plasten i ändarna. Förvara i frysen tills en stund innan servering, då blir det lätt att skära upp. Ringla över lite olivolja och garnera med färska örter eller ruccola.

Bilder och recept är naturligtvis publicerade med tillåtelse från ICA Bokförlag!

2 kommentarer

 1. Amy

  Hej Helena! Så roligt att läsa så fint om vår bok 🙂 Lycka till med matlagningen och trevlig sommar!

  1. Helena

   Välkommen hit, Amy! Och tack för många fina recept i boken.

   Trevlig matsommar! 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.