Vinshopping hos Neudorf

Veckorna i Nya Zeeland gick verkligen fort. Innan resan trodde jag nog att vi skulle hinna stanna till på fler vingårdar än vad vi sedan gjorde. Speciellt i Marlborough eftersom vi har flera favoritviner därifrån, men i praktiken svischade vi förbi i arla morgonstund och hade mer fokus på att hitta en bensinstation. Jag hann typ knäppa kort på vingårdarna från passagerarsätet när vi passerade Saint Clair!

En av de vingårdar som vi hann stanna till och botanisera hos var Neudorf som återfinns på södra ön. De hade egentligen fullt upp med en privat vinprovning ute i trädgården när vi stannade till men tog sig ändå tid att berätta om sina viner för oss. Vi köpte med oss ett par flaskor och deras goda pinot noir Toms Block 2009 hade vi senare till middag när vi bodde vid glaciären i Franz Josef. Jag är ganska säker på att vi kommer att nostalgiköpa vinet på nytt när vi är hemma igen, enligt en snabbgoogling så dyker det nämligen upp på Systembolaget i mars!

20120118-230610.jpg

4 kommentarer

 1. Påskmiddag 2012 » Tre tjejer i köket

  […] Neudorf Toms´ Block som vi hade till lammsteken är från den vingård vi besökte på Nya Zeeland. Gott […]

 2. Hej igen! » Tre tjejer i köket

  […] i behåll, men att jag och min familj har varit fullt upptagna med att flytta till hus och att resa tillbaka till igen till Nya […]

 3. Lunch på Saint Clairs vingård » Tre tjejer i köket

  […] året så hann vi besöka två vingårdar på Nya Zeeland, Gibbston och Neudorf. I år hann vi med att besöka  ytterliggare två; Saint Clair och Cloudybay. Jag gillar verkligen […]

 4. Brancott Estate Flight – och vilket nostalgivin köper du? » Tre tjejer i köket

  […] dem med en resa och där jag kanske till och med har haft möjlighet att besöka aktuell vingård. Neudorf är ett exempel och  Châteauneuf-du-Pape ett annat. Har du något  favoritvin som du nostalgiköper efter någon […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.