La gourmandise i Nelson

Nelson blev ett av mina (många) favoritstopp när vi reste runt på Nya Zeeland. Det är en otroligt trevlig stad!

Känner man att det har blivit för mycket paj och fish&chips på resan så kan man glädjas åt att det finns ett fantastiskt fint creperie här som heter La Gourmandise.

20120118-213535.jpg 20120118-213729.jpg

Creperiet drivs av ett franskt par och var välbesökt den lördag som vi stannade till på lunch. De har mycket goda galetter och genuin fransk atmosfär som fick oss att nästan att tro att vi plötsligt var i Paris.

20120118-214138.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

God cider värd att lägga på minnet!

4 kommentarer

 1. Mary af Rövarhamn

  Crepes. Mums. Det har jag inte ätit sedan Tahiti. Måste uppsökas. Är i Nelson nu, och tänkte hyra en campervan en vecka för att se lite mer av sydön. Vad borde vi prioritera tycker ni? Som passar två barn (4&5 år), en mamma, en pappa, en farmor och en farfar. Gillar vackra stränder, allehanda djur, gröna kullar och berg. Och så skulle vår femåriga dotter så förfärligt gärna vilja se lite snö igen. Men frågan är om man kan komma nära de där glaciärerna med små barn, utan att åka på en dyr guidad tur. Tacksam för alla tips. /Linda

 2. Elin

  Vilken härlig resa ni verkar vara ute på när jag kikar på er blogg!

  På en vecka… prioritera Marlbororughs fina vindistrikt kanske? Vi swischade förbi lite väl snabbt där. Vår absoluta höjdpunkt på sydön var ju Curio Bay nere på sydspetsen, lite väl långt för er att åka. Där såg vi pingviner och simmade med delfiner men det kanske ni har möjlighet till ändå?

  Vi var till Franz Josefs glaciär, nöjda oss med att bara gå till “kanten”. Lite dimmigt den dagen men minnesvärt ändå. Har man stadd kassa kan man flyga helikopter över den men det var inte riktigt i linje med vår budget. Det var en mysig camp där, i regnskogsmiljö.

  Efter västkusten stannade vi till på en sälkoloni, minns inte namnet just nu. Googla gärna “top ten” family camps, alla håller hög standard och är mkt barnvänliga, räkna ev på medlemskortet, kostar 40 NZ Dollar som sen ger 10% på alla boenden. Snö såg vi på vägen ut till Milford Sound, precis innan den långa biltunneln. Utmanande bilkörning där 😉 Återkom gärna så ska jag försöka besvara dina frågor!

  1. Mary af Rövarhamn

   Tack för tipsen. Var lite svårare att få tag på en stor husbil än vi trodde. Så det får nog bli lite kortare utflykter här “uppe” istället. Abel Tasman Park och Marlboro Sounds lär inte vara fy skam det heller. Var förresten på creperian idag. Underbart gott. Tack för tipset. Det är lustigt. Den bästa pizzan jag ätit åt jag i Frankrike, och den bästa crepen på Nya Zeeland : )/Linda

   1. Elin

    Vad kul att du hittade dit!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.