Brancott Estate Flight – och vilket nostalgivin köper du?

Jag fick en förfrågan om att prova det vita vinet Branco Estate Flight – som om jag skulle kunna säga nej till sauvignon blanc från Nya Zeeland?! Det räcker typ med att jag ser en vinetikett från Marlborough så längtar jag tillbaka till Nya Zeeland. Det har väl knappast gått någon bloggläsare obemärkt förbi att jag är väldigt förtjust i denna ö.

Brancott Estate är en vingård som vi inte hann kolla in när vi var på NZ. Jag googlar och inser att den ligger på krypavstånd till både Saint Clair och Cloudy Bay som vi besökte i vintras. Det är bara konstatera (åter igen) att man verkligen ska lägga gott om tid på Marlborough när man reser runt på  sydön.

Så vad har jag att berätta om det här vinet?  Jag har hunnit köpa det på nytt. Det kan summeras som ett lättsamt somrigt vin med inslag av nässlor-krusbär-lime. Passar fint till räkor och småplock. Före maten. Eller efter maten. Bra alltså att ha liggandes på kylning inför kommande semesterkvällar!

Som sagt. Jag är ju lätt förälskad i vissa viner på grund av sitt ursprung eftersom jag förknippar dem med en resa och där jag kanske till och med har haft möjlighet att besöka aktuell vingård. Neudorf är ett exempel och Châteauneuf-du-Pape ett annat. Har du något  favoritvin som du nostalgiköper efter någon semesterresa?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.