Lunch på Saint Clairs vingård

Förra året hann vi besöka två vingårdar på Nya Zeeland – Gibbston och Neudorf. I år hann vi med att besöka  yterliggare två, nämligen Saint Clair och Cloudy Bay. Jag gillar verkligen att besöka vingårdar, det är så kul att se vinhantverket på nära håll och möta passionerade vinmakare!

När vi besökte Saint Clair  passade vi på att luncha i deras fina trädgård. Jag och maken beställde in någon slags “snack platter” att dela på och insåg sen att det var ju inte direkt tänkt för dom som var “bara lite hungriga”. Vilket galen servering! Barnens “monkey platter” innehöll också allt och lite till. Vi höll även korpögon på de andra bordens lunchtallrikar och allt såg onekligen gott ut som kom ut från köket. Det här är ett trevligt lunchstopp med andra ord!

Vinerna då? Det var inte många vita viner som jag drack på Nya Zeeland. Jag var mestadels trogen det lokala utbudet av pinot noir resan rakt igenom. Men på Saint Clair hann jag med både Grüner Veltliner och deras bubbliga  sauvignon blanc bubbles. Ja det var en behaglig lunch detta!

4 kommentarer

 1. Snabbstopp hos Cloudy Bay » Tre tjejer i köket

  […] vinprovning på stående fot för nästan inga pengar alls. Det är lite flashigare miljö här än på Saint Clair och jag fann mig inte helt bekväm med att ta bilder under vinprovningen, så ni får hålla […]

 2. Charlotta

  Åååh. Akut ressug. Akut vinsug. Akut vinprovningssug! Min man är hysteriskt förtjust i NZ och vill gärna åka tillbaka så det står helt klart på listan. Helt klart.

  1. Elin

   Jag förstår din man 😉

 3. Brancott Estate Flight – och vilket nostalgivin köper du? » Tre tjejer i köket

  […] hann kolla in när vi var på NZ. Jag googlar och inser att den ligger på krypavstånd till både Saint Clair och Cloudy Bay som vi besökte i vintras. Det är bara konstatera (åter igen) att man verkligen […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.