Tips på fiskrecept utan lax

Idag fick jag en fråga av Kristina som jag lunchade med om hur man varierar fisk till middag utan att  fastna i laxsvängen. Jag kan väl bara hålla med om att det är lätt att fastna i vissa spår och att ny input är efterlängtad emellanåt. Vi äter en del strömming till middag, oftast med senapspanering och det är både billigt och supernyttigt. Det blir dessutom en trevlig förrätt om det serveras med tex Wilmas knäcke och en god lager.  Vi pankopanerar fiskfileér när fantasin tryter och en sås som passar bra till är Wasabi Green Tea Hot Sauce, lite udda men god i “rätt” sammanhang.

Här kommer fisktips om man vill byta bort laxen utifrån vårt receptarkiv (vi hade visst en hel del lax inser jag när jag gick igenom alla recept…) Det är faktiskt en hel del recept som jag har glömt bort att jag har lagat – så det var faktiskt bra att bli påmind 😉

hoki med basilikatäcke och parmesan
varmrökt makrill med kall sås
halstrad tonfisk med chilisalsa och nudlar
ugnsbakad gös med färska örter och sockerärtor med citronvinägerette
hokifilé med grönsaker
senapspanerad pangasius med grön örtsås
pastagratäng med torsk och bacon
hajmal med sidfläsk och champinjoner
fiskgratäng med sej

parmesanpanerade fiskpinnar
senapspanerad tilapia
tomatsoppa med torsk, bönor och bacon

fiskbiffar med chili och timjan
ugnsbakad gös, rotsakspytt med portobello och sidfläsk, västerbottenpuré och rödvinsås

halstrad tonfisk med parmesan och citrondressing
ugnsbakad hoki med sparrissås
aborre med dillsmör
stekt torsk med spenat
pestofisk i foliepaket


Eller uppgradera den stekta fisken med hemvispad hollandasiesås, räkor och sparris!

6 kommentarer

  1. Indrah

    Ser riktigt gott ut 🙂

  2. Martin

    …..du glömde fish´n chips 🙂 …..

  3. Elin

    tror inte jag har bloggat om fish&chips fast vi gör det nu och då. Ska försöka få till ett recept nästa gång 🙂

  4. emma

    Jag måste flika in skirat smör och pepparrot till ugnskörd kolja/sej/torsk/hälleflundra/annat (beroende på säsong och tillgång). Oslagbart enkelt och förundrande gott!

  5. Gabriel

    Green tea wasabi är hur god som helst, köpte den när jag var i köpenhamn! Använde den till bla Misomarinerad sejrygg (ljus misopasta o citron), strimlad savoykål med green tea wasabi och lite olja, rostade sesamfrön. Rökt lax tapas är också smarrigt med denna gudomliga dressing!

  6. Elin

    .. bra tips Gabriel! Har haft den till en lax och avokadosallad också nu när jag tänker efter 🙂

Lämna ett svar till Elin Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.