Thank God Its – Fredagsssushi

Fredagar är numer lika med sushi här hemma. Ingen orkar laga mat när arbetsveckan är slut och när nu Treåringen visar en omättad passion för sushi så känns det ännu enklare att plocka upp några lådor på vägen hem från jobbet. Och om hon hänger med för att hämta sushi är hon väl medveten om att det funkar att se söt ut och fråga snällt så får hon gratis sushi medan hon väntar!

Sista veckorna har jag testat alla sushiställen som har kommit i min väg på väg till T-banan i Vasastan men faktiskt så är jag väldigt nöjd med vår sushileverantör i förorten; Sushi Bar Kirin vid Brommaplan. Det är alltid fullt där och ibland nästintill omöjligt att hitta parkering i middagstid men de levererar snabbt och det har alltid varit god sushi.

Hittade förresten ett gammalt inlägg här i bloggen från när jag var i Tokyo med kommentaren: “Jag är inget stort sushifan men det är gott någon gång ibland”. Jag får nog revidera den uppfattningen för nu blir det ju gärna två gånger i veckan..

Tipsa om din sushifavorit via #fredagssushi på Twitter!

7 kommentarer

 1. bakmammorna

  Perfekt med en liten som gillar sushi- jag kan bara hoppas att min kommer göra det också. hon är ju trots allt 1,5 nu och gillar den mesta maten så jag borde nog pröva!

 2. Elin

  Barn verkar gillar sushi, så länge de inte kommer i närheten av wasabin, vår tjej slevade in en hel matsked, det slutade med att vi fick duschen av henne i badkaret för att få bort alla wasabi så snabbt som möjligt. Så ni kommer jag ihåg att be om en låda utan wasabi…. ingefära går dock fint 🙂

 3. Bendel

  En sötnos! Ser mkt koncentrerad ut.

 4. Elin

  … man kan väl se det som en av de få stunder i vardagen när hon sitter still och är tyst 😉

 5. Chezsofia

  Sushi på fredag är helt klart en favorit! Visst blir det roligare när barnen är med på noterna. Vår 4-åring har alltid gillat mat och älskar sushi (2-åringen är inte lika imponerad men han gillar å andra sidan inte speciellt mycket…).

 6. Charlotte

  Bästa sushin jag ätit i sthlm är helt klart från Hattori Sushi Devil på Tegnérgatan!!!! Trist lokal men uuunderbara maki!!!!! Prova den med lax och sparris BBQ – och iaktta kocken när han bränner av laxskivan som omsluter maki-rullen med en brännare så att den blir halstrad… Pefekt!!!!! Dessutom har de 3 olika smaksatta soyor!!! Prova den rökiga!!!

 7. Fredagsfavorit: salmalax med småplock » Tre tjejer i köket

  […] än glada över – för det här är bästa snabbmatsplocket en fredagskväll i vår familj som alternativ till sushi. Salmalax kräver inga krusiduller i hanteringen, den äts rå, så tärna bara ner i  […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.