Pestofisk i foliepaket

Jag hittade en receptsida med magvänlig mat härom dagen. Mat som är snäll mot magen kan vara bra att ha på lut, men framför allt visade det sig att recepten verkade både enkla och goda. Den här månadens recepttips provade jag nu i veckan; fisk i foliepaket. Jag minns att vi fick laga torsk i paket redan på mellanstadiets sällsynta hemkunskapslektioner, men av någon anledning har jag inte gjort några foliepaket på länge. Dumt, för det är ju hur smart som helst. Fisken tar verkligen åt sig av ingredienserna man lägger i paketet och dessutom blir det inte så mycket disk.

Pestofisk i foliepaket, 2 portioner

2 portionsfiléer av gös, torsk, kolja eller rödtunga
salt
pepparmix
2 tomater
2 msk pesto (jag valde Fontanas Pesto med soltorkade tomater – lyckat val!)
ca 10 svarta oliver
2 citronskivor
timjan

Gör så här:

Lägg tomatskivor i mitten på ett folieark loch ägg sedan fisken ovanpå. Salta och peppra. Bred på pesto och lägg sedan hackade oliver, timjan och citronskivor överst. Vik ihop folien till ett paket och baka det i ugnen eller lägg det överst i potatisgrytan i ca 10-15 minuter.

Helenas kommentar: Gott! Nästa gång lägger jag nog i lite strimlad purjo eller rödlök också.

Pestofisk i foliepaket

5 kommentarer

 1. Johanna

  Vilket sammanträffande! Jag var ute efter fisk i paket-recept till middagen idag. Fick inspiration på jobbet igår och jag tänkte då “varför har jag inte lagat det här på hundra år?!”. Nu blir det ingen pesto här men olika grönsaker. Broccoli, purjo, fänkål, morötter.
  Oh, nu kom aluminiumfoliehandlaren så nu är det dags att börja.

 2. Max

  Jag älskar reklam. Tack =)

 3. Tre tjejer i köket » Arkiv » Lax i paket

  […] När jag lagade fisk i foliepaket för någon vecka sedan upptäckte jag hur praktiskt det var. Det är lätt att få fisken “lagom” färdig och dessutom behålls smakerna på ett bra sätt. Och så blir det lite disk. Det får förstås att lägga vad som helst i paketet och vill man ha lite sås till är det alldeles utmärkt med en klick matlagningsyoghurt. […]

 4. Cissi H

  Hur många grader?

 5. Helena

  -> Cissi H: Hoppsan, det hade jag inte fått med i receptet. 😳 Ca 175 grader brukar jag nog köra på. Min gasugn är lite osäker när det gäller värmen… Stektermometerna är dock min bästa vän, med en sådan riskerar man inte att översteka fisken (55 grader = klar fisk!). 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.