Det bästa knäckebröd jag vet

Den här våren har det varit mycket prat om knäckebröd i utskickade pressutskick. Men min favorit bland knäckebröden är fortfarande ohotad. Helst av allt ska det vara knäckebröd från Luxbageriet. Som god tvåa på knäckebrödslistan finns Wilmas knäcke med rosmarin. Till vardags så äter jag helst Falu Råg-rut sedan typ trettio år tillbaka.Vilken är din knäckefavorit?

 

7 kommentarer

 1. lina

  Vilmas alla sorter, samt wasa bröds rustik eller vad det heter. Knaprigt, hårt och gott!

 2. Lotta

  Falu rågrut har varit en favorit bland vardagsknäcket länge! Nu börjar det dock hotas av Leksands Fäbodknäcke (om det bara inte var så smuligt). Vilmas blir det när det ska vara lite lyxigare!

 3. Charlotte

  Jag tycker att Rågi är gott också. Överhuvudtaget längtar jag efter fiber och tuggmotstånd nu för tiden (efter 6 månaders exil på andra sidan Atlanten)

 4. Sonja

  Älskar knäckebröd i de flesta former och nu i veckan sprang jag av en slump på en sort som defnitivt lade sig i topp med en gång, Roslagsknäcke. Lagom hårt, mycket tuggmotstånd, vilket jag gillar, och god smak. Ett riktigt toppenbröd med andra ord!
  (:

 5. Helena

  Min vardagsfavorit är Brungräddat Leksandsknäcke. Till “fin” äter jag gärna Vilmas knäckesticks eller den urgoda varianten från Lux.

 6. Charlotte

  Får man fråga hur ni alla föredrar erat knäckebröd? själv tycker jag att det hårda brödet kräver lite mjukt pålägg.. smör och ost helst. gärna till varm dryck eller soppa.. Men till kall mat som tex sallad måste jag säga att jag föredrar mjukt bröd!
  Vad säger ni?

 7. Elin

  Jag är nog en hårding från början till slut, knäcke, grissinis, papadam…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.