Hoki med basilikatäcke och parmesan

Ett av mina matrelaterade nyårslöften var att försöka mig på annan fisk än torsk, lax och tonfisk. Efter knappt två veckor av det nya året tog jag mod till mig och provade hoki (smakar väldigt likt torsk) för första gången. Och nu kan man säga att jag har blivit av med hokioskulden!

Till fyra personer behövs:

1 paket Hokifilé (400 g)
0,5 dl parmesanost, riven

Basilikatäcke:
3 msk basilika
3 msk persilja
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 dl lätt crème fraîche
salt
peppar

Gör så här:

Värm ugnen till 200°.

Tina fisken så att den går att skära i fyra tjocka bitar. Smörj en ugnssäker form och lägg i fiskbitarna. Blanda samman allt till örttäcket och bred det över fisken. Strö över parmesanosten. Tillaga i ugn i ca 35 minuter. Servera fisken med kokt potatis och en sallad.

Receptet är hämtat från Tasteline.

3 kommentarer

 1. Anonymous

  Tack för receptet. Ska testa endera dagen. Jag använde själv hoki för ett tag sedan och tyckte det var en god fisk.
  mvh
  Chadie (No illusions – Chadies Nu-blogg)

 2. Tre tjejer i köket » Arkiv » Stekt havskatt med ljummen gurksallad

  […] Stekt havskatt med ljummen gurksallad Jag jobbar vidare med mitt nyårslöfte om att prova andra fiskar än torsk, lax och tonfisk. Havskatten är den andra nya fisken för i år; (alldeles i början av året testade jag hoki) och den var lätt att få tag på (fanns färsk på Daglivs – ca 70 kr för en bit till två personer). […]

 3. Tre tjejer i köket » Arkiv » Halvtid för Helenas nyårslöften

  […] – ställa till med middagsbjudningar så fort det ges tillfälleDet här löftet känner jag mig riktigt nöjd med. En fem, sex tillfällen har det i alla fall blivit. D v s riktiga bjudningar med tre rätter och noggranhn planering. Och så ett gäng mer spontana tillfällen med allt från Dafgårds lasagne till pannbiffar. Ett bra nyårslöfte, för jag tycker verkligen om att bjuda på mat. Allt från att planera, duka, stressa runt, dricka rödvin till att sitta och småprata vid matbordet.- bli en hejare på att göra riktiga, blekingska kroppkakorÄhum… med det här projektet har det gått sämre. Nu lär det dessutom dröja tills det kan bli kroppkakor, eftersom det inte funkar med nypotatis. Något att jobba med under andra halvan av året, alltså.- våga ge mig på fler fiskar än lax, torsk och tonfiskTvå andra fiskar har det blivit i alla fall. Hoki och havskatt. Två nya firrar till borde jag väl kunna prestera innan året är slut.- testa nya recept lite oftareTackar som frågar, men det tycker jag nog att jag har lyckats med. Det har trillat in nya recept både via mina bokreafynd och olika mattidningar.- börja prenumerera på Mat & VännerHa! Lätt som en plätt. Och det blev visst en prenumeratin på Allt Om Mat också.- laga mat tillsammans med Maria och Elin minst varannan månadMed ett undantag när vi bara inte kunde få ihop en kväll när alla tre kunde, har vi träffats varannan månad och matlagat. Det är en fröjd! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.