Hokifilé med grönsaker

Hoki är en utmärkt vardagsfisk. Kombinera de grönsaker du har hemma och blanda gärna med vitlök och färska örter. Det kan inte bli annat än gott!

För att kunna sätta i en termometer i fisken låter jag den först bakas i ugnen i ca 10 minuter (alternativet är förstås att tina fisken, men det är inte alltid man har god framförhållning). Då är det dessutom lagom att tillsätta grönsakerna och buljongen.

Till två personer och en matlåda behöver du:

1 paket hokifilé (400 g)
1 liten purjolök
2 tomater
10 champinjoner
1/2 fänkål
1 lime
2 1/2 dl fiskbuljong
salt
citronpeppar
margarin – att smörja formen med

Gör så här:

Lägg den frusna fisken i en smord ugnsfast form och krydda med salt och citronpeppar. Ställ i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Skölj och skär grönsakerna i jämnstora bitar. Ta ut fisken och tillsätt grönsaker, buljong, cest och saft av limen (börja med hälften av saften, det kan vara tillräckligt!). Strö lite salt över grönsakerna. Låt gå klart i ugnen till innertemperaturen är 55 grader (tar ca 15 minuter). Servera tillsammans med pressad potatis och ev. en klick matlagningsyoghurt.

Hokifilé med grönsaker

6 kommentarer

 1. Mamma Mat

  Detta låter supergott, och ändå enkelt.

 2. Anna

  I texten om hur man ska göra står att man ska tillsätta cest. Vad är det? Det står inte med bland ingredienserna.

 3. Helena

  -> Anna: Cest är rivet limeskal. Riv på vanligt rivjärn eller använd cestjärn, men var noga med att bara använda det yttersta lagret på limen eller citronen. Ledsen att jag inte uttryckte mig klart och tydligt i receptet!

 4. Emma

  Fiskrecept är mycket uppskattat:smile: Har några på lager nu som jag ska pröva!

 5. Tina

  Det här var jättegott! Har stora potential att bli en ny vardagsfavorit.

  Tack så mycket!

 6. Tips på fiskrecept utan lax » Tre tjejer i köket

  […] chilisalsa och nudlar ugnsbakad gös med färska örter och sockerärtor med citronvinägerette hokifilé med grönsaker senapspanerad pangasius med grön örtsås pastagratäng med torsk och bacon hajmal med sidfläsk […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.