Potatissallad – sommarens bästa tillbehör

Potatissallad är en av mina absoluta favoriter den här tiden på året. Ett perfekt tillbehör till fisk, kyckling eller kallskuret. Och inte minst en höjdare att ha på buffébordet. Färskpotatisen gör den ju dessutom bara godare, så vi har en hel del att se fram emot framöver!

Blanda kokt potatis med t ex grön sparris (kokt i saltat vatten i max två minuter för att få den så där krispig och god), halverade småtomater, finstrimlad fänkål och gräslök. Hotta upp salladen med en senapsvinägrett (recept finns här)och du behöver aldrig mer fundera över vad du ska servera till ugnsbakad lax.

För ett tag sedan provade jag att först ugnsbaka potatisen och sedan blanda med övriga ingredienser efter ett tips i ICA:s tidning Buffé.  Ett smart tilltag, för salladen fick en helt annan och mycket god karaktär. Lite som förra sommarens lättkokta och sedan grillade potatis som jag tyckte var en höjdare.

Buffés aprilnummer var förresten en riktig guldgruva för dem som, precis som jag, går igång på bufféer. Väl värt att spara!

4 kommentarer

 1. Charlotte

  Mmmm vad gott! Fick en liknande sallad hos min syster i Skåne i helgen ,till varmrökt lax; den bestod av färskpotatis (Skånsk!!) , sockerärtor, skivade rädisor, ev något mer grönt (jag kommer inte riktigt ihåg) och en fantastiskt smakrik dressing av olja, vinäger, vitlök och parmesanost.
  Ska försöka återskapa den till kyckling ikväll… Såna här potatissallader tycker jag är mycket godare än de majonäs-bomber som säljs i butikerna i plastlådor…

 2. Helena

  -> Charlotte: Den här dressingen med parmesan och citron kan säkert vara god till potatissallad.

  Jag är inte någon majo-tjej, så jag håller absolut med dig om att den här sortens potatissallad är den godaste. 😛

 3. Charlotte

  Tack för tipset Helena – det låter gott!!! Och väldigt lik systerns tror jag – fast hon hade basilika (och persilja) i också sa hon. 🙂

 4. Tre tjejer i köket » Smygpremiär i nya köket

  […] Recept på i princip samma potatissallad finns här. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.