Gamla löften och nya

2005 var året då det blev rökfritt på krogen och året då småkakorna gjorde comeback, det sistnämnda är kanske inte helt logiskt med GI-trenden som exploderade. Här hemma drabbades vi av havtornshybris och provade de vackra bären i alla möjliga rätter med varierat resultat.

Goda matminnen från förra året är bland annat kolbullarna som serverades i en snödriva på isen. Egentligen så är ju allt gott som man äter utomhus men en skotertur en solig påskhelg gör ju inte aptiten sämre! Sedan så var Getfotens ölkorv en trevlig bekantskap och sommarens grillkväll var fantastisk!

Hong kong visade sig vara matparadiset på jorden. Den bästa middagen hann jag inte ens blogga om; middagen på the Peak LookOut (tyvärr försvann alla fina matbilder från Hong kong i en diskret hårddiskkrasch här hemma). Det blev Årets Bästa Middag i hård konkurrens av 5-rättersmenyn pa Lux.

Ja, så var det mina nyårslöften från förra året:

Jag ska baka mer surdegsbröd

Ja det gick ju sådär. Jag skyller på att jag endast hade gasugn det första halvåret och sedan hade jag ingen ugn alls installerad under det andra halvåret. Men sista veckan har jag bakat bröd två gånger så det finns hopp om förbättring.

Jag ska skaffa en ny mixer och matberedare

Ja och nej. Ny mixer finns men ingen ny matberedare. Nu saknar jag ju inte det så ofta så det känns ok ändå.

Jag ska laga mat med Maria och Helena minst varannan månad

Som de redan har skrivit nedan, vi gick ut hårt men tappade lite fart under hösten, förhoppningsvis så har vi bättre synk i kalendrarna 2006.

Jag ska sortera alla mina recepturklipp

Haha, jag har inte ens börjat.

Jag ska sätta upp en ny hylla för alla mina kokböcker

Det blev nog snarare så att en massa andra böcker magasinerades till förmån för alla kokböcker så en ny hylla behövs inte. Prioritering kallas det.

Årets matrelaterade nyårslöften? Förutom att jag hoppas på en ny digitalkamera att ta bättre matbloggsfoton med, så lovar jag att köpa fler kokböcker, äta ute så ofta jag kan, baka mer bröd, läsa massor av matbloggar, laga mer omöjliga maträtter och äta Thorntons choklad så ofta tillfälle ges!

4 kommentarer

 1. Mia

  Svårt med löften. Har i alla fall lovat att laga mer husman. Vill känna smak igen, inte bara hetta. Har blivit väl mycket kryddor på sista tiden. Eller så har jag vinägerdressing på all sallad.
  I går lagade jag Sjömansgryta. Blev smarrigt. Serverade med saltgurka och tomat. Inget mer.
  Har satt upp en lista med ett antal rätter tagna från Ica Vår kokobok. Ska avverka listan inom en månad. Det är målet. Sen blir det en ny lista.
  Idag blir det kanske Piccata. Har aldrig gjort det tidigare.
  Näst på tur står dillkött. Stark svensk mat!

 2. Saga

  Hej! Min pappa bakar jämt surdegsbröd. Och vi har gasugn men de blir ändå jättegoda. Dålig ursält!
  Dessutom var det han som redan år 2000 spådde att 2000-talet skulel bli småkakornas millenium.

  kram

 3. Tre tjejer i köket » Arkiv » Ett vanligt lantbröd

  […] Alla har nyårslöften som brukar upprepas gång på gång. Jag får alltid för mig att baka mer bröd, dels för att det är godare och dels för att det faktiskt är billigare. Så nu är det nytt år och nya tag! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.